پروتئین تراپی یکی از روشهای بهبود سلامت و زیبایی موها است که این روزها در بین همه محبوبیت زیادی پیدا کرده است. با پروتئینه کردن، موها درخشندگی بیشتری پیدا میکنند و تارهای آسیب دیده بهبود پیدا مییابند.
بسیاری اعتقاد دارند که مزایای این روش بسیار زیاد است و صرفه اقتصادی بالایی دارد. برای بررسی مزایای این روش صافی، مراحل و حتی معایب آن در ادامه این مقاله از میس و مستر با ما همراه باشید.
پروتئین تراپی مو چیست؟
موهای همه ما از یک پروتئین فیبری به نام کراتین درست شدهاند. این پروتئین در سراسر بدن هم وجود دارد و باعث سلامت پوست و ناخنها میشود. وجود کراتین کافی در ساقه مو برای رشد و زیبایی آن ضروری است. عوامل محیطی مختلف مثل آلایندهها، گردوغبار، مهدود، رنگکردن مکرر و شویندههای نامناسب باعث آسیب به این پروتئین و کاهش آن در ساختار مو میشوند. با کاهش کراتین، موها آسیبدیده و خشن میشوند، درخشندگی و خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهند و میریزند.
پروتئین تراپی یک روش درمانی و زیبایی است که در آن با استفاده از تکنیکهای خاص کراتین از بین رفته موها جبران و یکلایه محافظ روی آنها ایجاد میشود. در این درمان پروتئینی برای موها، معمولاً از پروتئینهای هیدرولیز شده گندم یا ابریشم استفاده میشود. درمانهای پروتئینی مو به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
- درمانهای سیستئنی: این سری از درمانها بهعنوان پروتئین تراپی مو شناخته میشوند. موادی که برای احیا و صافی مو در این روش استفاده میشود، بیشتر خاصیت درمانی دارند. زمان موردنیاز برای انجام این روش حدود دو ساعت است.
- درمانهای کراتینه: این سری از درمانها بهعنوان کراتینه کردن مو شناخته میشوند. در کراتینه کردن موها از مواد شیمیایی قویتر استفاده میشود و زمان لازم برای اجرای آن 6 ساعت است.
مزایای پروتئین تراپی مو
پروتئین تراپی یکی از بهترین روشها برای احیای موهای رنگشده و آسیبدیده است. این روش، فواید زیادی برای موها دارد که از مهمترین آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- براقی و نرمی موها
- مستحکم شدن ساقه آنها
- پرپشت و بلندتر دیدهشدن موها
- برطرفکردن آسیبهای ناشی از گرما و عوامل محیطی
- کاهش ریزش موها
- کاهش موخوره
- سلامتی پوست سر
- حالت گرفتن بهتر موها
معایب و عوارض پروتئین تراپی مو
با وجود تمام مزیتهای این روش درمانی و زیبایی، ممکن است برخی از افراد به مواد پروتئین تراپی، حساسیت داشته باشند. این حساسیت میتواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی، سوزش و قرمزی پوست سر، سوزش و خارش چشمها، آبریزش بینی، سرفه و گرفتگی قفسه سینه شود.
از سوی دیگر درمانهای پروتئینی میتواند با سایر محصولات مراقبتی آرایشی که استفاده میکنید، ناسازگاری داشته باشند و اثرات آنها را کم یا زیاد کنند. با توجه به این موضوع قبل از انجام مراحل، اطلاعات بروشور ماده را بخوانید و با آرایشگر خود مشورت کنید.
در کنار این عوارض جانبی نادر، پروتئینه کردن مکرر مو میتواند به ساقه آنها آسیب جدی وارد کند. درست است که این روش برای تغذیه موها انجام میشود؛ اما تماس زیاد موها با مواد شیمیایی که برای پروتئین تراپی استفاده میشود، میتواند موهای شما را خشک و شکننده کند. در برخی موارد هم استفاده بیش از حد نتیجه عکس دارد و باعث ریزش بیشتر موها میشود.
چگونه بفهمیم موهای ما به پروتئین تراپی نیاز دارند؟
موهای ما در طول فعالیتهای روزمره، قرارگرفتن در معرض آلودگیهای هوا، گرما، نور خورشید، استفاده از شویندههای نامناسب و… آسیب میبینند. این آسیب، باعث کاهش پروتئین ساقه موها میشود. این کاهش پروتئین، مشکلاتی مانند وزشدن، زبری، موخوره و خشکی ایجاد میکند. این مشکلات در موهای مجعد بیشتر دیده میشود.
بهترین روشها برای تشخیص این که موهای شما نیاز به پروتئین تراپی دارند یا نه، آزمایش خاصیت ارتجاعی و تخلخل موهاست.
- آزمایش خاصیت ارتجاعی: برای انجام آزمایش خاصیت ارتجاعی، یک تار از موهای خود را انتخاب و آن را خیس کنید. حالا کمی تار مو را بکشید، اگر مو به طول اولیه خود بازگشت، سالم است. شلشدن، کشآمدن و کندهشدن مو نشان میدهد که ساقه آن کمبود پروتئین دارد و شما باید به فکر راه چاره باشید.
- آزمایش تخلخل موها: برای انجام آزمایش تخلخل هم یکی از تارهای موی خود را بردارید و روی یک ظرف آب قرار دهید. اگر تار مو در آب فرورفت، یعنی تخلخل زیادی دارد. این تخلخل زیاد به دلیل آسیبهای زیاد و کاهش پروتئین در ساقه آن است. پروتئین تراپی باعث کاهش این آسیبها میشود.
مراحل پروتئین تراپی مو چیست؟
روش پروتئین تراپی مو یک سری اصول کلی مثل اتوکشی و سشوارکردن دارد؛ اما تکرار مراحل و زمان دقیق انجام آن به نوع مواد پروتئین تراپی مو ، وضعیت موها و مهارت آرایشگر بستگی دارد. دستورالعمل زیر مراحل پروتئین تراپی مو را بهطورکلی بیان میکند:
- موها باید بهخوبی شسته شوند.
- باتوجهبه نوع محصول مورداستفاده، موها بین 80 تا 100 درصد خشک میشوند. برای این کار از باد ملایم سشوار استفاده میکنند.
- بعد از خشکشدن موها، ماده پروتئینه روی موها قرار میگیرد. معمولاً مواد از پشت سر و لایه به لایه روی سر قرار داده میشود. این مرحله تقریباً شبیه رنگکردن مو است.
- بعد از تمامشدن مرحله سوم، مواد پروتئینه روی موها ماساژ داده میشوند. به دلیل وجود مواد خطرناک، این مواد نباید با سر تماس داشته باشند.
- بعد از ماساژ، موها پوشیده میشوند. ممکن است در این مرحله موها با کمک سشوار کمی گرم شوند.
- بین 40 تا 60 دقیقه، مواد روی ساقه موها باقی میماند. این زمان برای موهای نازک باید کمتر در نظر گرفته شود.
- بعد از گذشت این زمان، موها باید آبکشی شود. زمان این آبکشی کوتاه است و نباید مواد کامل از روی موها پاک شوند.
- در این مرحله دوباره موها با استفاده از سشوار خشک میشوند.
- بعد از خشکشدن، اتوکشی موها بهصورت لایهلایه شروع میشود. باتوجهبه جنس موها و میزان صافی موردنیاز، اتوکشی ممکن است چند بار تکرار شود.
10.بعد از تمامشدن اتوکشی، اجازه داده میشود تا موها خنک شوند. بعد از خنکشدن، موها کاملاً شسته میشوند و برای نتیجه بهتر ماسک مو روی آن قرار میگیرد.
هزینه پروتئین تراپی مو
هزینه پروتئین تراپی مو در سالنهای آرایشی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ به همین دلیل نمیتوان یک مبلغ مشخص برای آن تعیین کرد. قیمت انجام این کار به طول موهای شما، نوع مواد استفاده شده و کیفیت آنها بستگی دارد.
آرایشگر یا متخصص مراقبت از موها ابتدا باید وضعیت موهای شما را بررسی کند تا باتوجهبه میزان آسیب آنها ماده مناسب را تعیین کند. هر چقدر موهای شما بلندتر باشد به مقدار ماده پروتئینی بیشتر نیاز است و درنتیجه هزینه نهایی هم بیشتر میشود.
مراقبتهای بعد از پروتئین تراپی مو
بعد از پروتئینه کردن موها، باید تا چند ساعت از بستن موها خودداری کنید. این کار باعث شکستن و آسیبدیدن موها میشود. برای افزایش ماندگاری، باید از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید.
به هنگام شستن، موها را بهصورت طنابی به شامپو آغشته و سپس آبکشی کنید. بعد از مرطوب شدن و شستن موها آنها را سریع خشک کنید. باقیماندن رطوبت در موها باعث میشود که آنها حالت موجدار به خود بگیرند.
هشدار: تکرار زیاد پروتئین تراپی مو میتواند به موها آسیبهای جدی وارد کند. شما مجاز هستید که سالانه تنها دو بار از این روش استفاده کنید.
ماندگاری پروتئین تراپی
ماندگاری پروتئین تراپی موها به وضعیت سلامتی موها، مواد پروتئین تراپی مو و انجام مراقبتهای بعد از پروتئینه کردن بستگی دارد؛ اما میتوان گفت که درمانهای حرفهای پروتئینه که در سالنهای آرایشی انجام میشود تا شش ماه هم ماندگاری دارند.
پروتئین تراپی مو در خانه
اگر پروتئینه کردن موها در سالنهای آرایشی را دوست ندارید یا نگران آسیبهای احتمالی هستید، میتوانید از ماسکهای مخصوص پروتئین تراپی مو در خانه استفاده کنید. این ماسکها در کنار پروتئین باعث آبرسانی و تقویت ریشه موها هم میشوند.
برای استفاده از ماسکهای پروتئینه مو در خانه بهتر است از روش زیر استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید:
- موهای خود را بهخوبی بشویید. برای استفاده از ماسک لازم است که کثیفی، چربی و سایر رسوبات از روی موها پاک شوند.
- مقداری از ماسک را بردارید و آن را به طور کامل به پوست سر و ساقه موهای مرطوب خود بزنید.
3. یک کلاه رنگ روی سر خود بگذارید و با کمترین درجه حرارت سشوار، موها را گرم کنید. گرما باعث میشود، موهای شما پروتئین را بهتر جذب کنند.
4. اجازه دهید ماسک مو 30 دقیقه روی موهای شما بماند.
5. بعد از گذشت 30 دقیقه موهای خود را با آب ولرم بشویید.
برای موهایی که آسیبدیدگی خفیف دارند، بهتر است هر چهار تا 6 هفته یکبار استفاده از ماسک را تکرار کنید. این درمان برای موهای مجعد میتواند 2 تا 3 هفته یکبار هم انجام شود تا نتیجه بهتری داشته باشد.
هشدار: از گذاشتن ماسکهای پروتئینی روی سر در طول شب خودداری کنید.
چه تفاوتهای بین پروتئینه کردن با سایر روشهای صافی مو وجود دارد؟
روشهای مختلفی برای صافی و احیای مو وجود دارند. این روشها مزیتها و معایب خاص خود را دارند و از نظر نتیجه و هزینه متفاوت هستند. شناخت تفاوت این روشها با هم به شما کمک میکند تا انتخاب مناسبی داشته باشید.
تفاوت بوتاکس مو و پروتئین تراپی
تفاوت اصلی بوتاکس مو با پروتئینه کردن در نوع مواد استفاده شده است. این موضوع باعث میشود هزینه انجام بوتاکس مو کمتر از پروتئینه تراپی باشد. پروتئینه کردن مو بیشتر جنبه درمانی دارد که باعث تقویت و استحکام موها میشود؛ اما بوتاکس باعث درخشندگی و زیبایی میشود.
مواد استفاده شده در پروتئینه کردن بیشتر حاوی کراتین هستند؛ ولی محصولات بوتاکس، کراتین کمتر دارند و در آنها کلاژن و سایر اسیدهای آمینه هم وجود دارد. زمان لازم برای انجام بوتاکس مو معمولاً بیشتر و حدود سه ساعت است.
حالا که با تفاوت میان بوتاکس و پروتئینه کردن آشنا شدید، پیشنهاد میکنیم که سری هم به مطلب فرق بوتاکس مو و کراتینه بزنید.
تفاوت کراتین و پروتئین تراپی
از نظر فنی، کراتینه هم نوعی درمان پروتئین است؛ اما در آن از مواد شیمیایی قویتری برای صافکردن موها استفاده میشود و درنتیجه فرایند تأثیر آن متفاوت است. کراتینهکردن بیش از دو ساعت (حدود 6 ساعت) زمان نیاز دارد تا یک متخصص آموزشدیده با استفاده از حرارت بالا و مواد شیمیایی خاص، موهای شما را نرم، براق، احیا شده و صاف کند. هزینه انجام کراتین تراپی خیلی بیشتر از پروتئینه کردن موهاست.
سخن پایانی
پروتئین تراپی بیش از حد موها نهتنها مفید نیست بلکه میتواند باعث ریزش و خشکی موها شود. توصیه میشود این کار در فواصل حداقل ۶ماهه انجام شود تا علاوه بر نتیجهگیری بهتر، موها و پوست سر کمتر در معرض مواد شیمیایی قرار گیرند. پیشنهاد ما این است که به جای روشهایی که ممکن است برای موهای شما ریسک به همراه داشته باشند از محصولات تقویتی استفاده نمایید. در فروشگاه میس و مستر میتوانید انواع محصولات آرایشی و بهداشتی را از برندهای معروف و شناخته شده پیدا کنید.
سؤالات متداول:
انجام پروتئین تراپی مو برای همه افراد مناسب و بیخطر است؟
متخصصان پوست و مو، اعتقاد دارند که درمانهای پروتئینی برای انواع مو مناسب هستند؛ به این شرط که توسط یک فرد ماهر انجام شوند. این روش، موهای آسیبدیده، خشک و کمحجم را درمان میکند. البته استفاده مکرر از آن میتواند باعث لختی بیش از حد، حالت نگرفتن مو و ریزش بیشتر شود.
علت ریزش موها بعد از انجام پروتئین تراپی چیست؟
ریزش موها بعد از انجام پروتئین تراپی معمولاً به انجام مکرر پروتئینه، استفاده از مواد نامرغوب و مهارت نداشتن تکنسین مربوط میشود.
پروتئین تراپی بهتر است یا بوتاکس مو؟
هر دوی این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند و برای احیا و صافی موهای آسیبدیده مناسب هستند؛ اما انتخاب بهترین روش به وضعیت موهای شما و نتیجه مورد انتظار بستگی دارد. بوتاکس بیشتر موها را احیا میکند و در نهایت میتواند 50 درصد صافی داشته باشد. پروتئینه در کنار احیا میتواند برخی از انواع مو را تا 100 درصد صاف کند.
علت صافنشدن مو بعد از پروتئین تراپی چیست؟
پروتئینه کردن موها بیشتر جنبه درمانی دارد و باعث استحکام و تقویت ساقه موها میشود. صافشدن موهای ضخیم و فر با کمک پروتئین تراپی نهایتاً تا 50 درصد امکانپذیر است.
پروتئین تراپی مو چند درصد صافی دارد؟
پروتئین تراپی مو یک روش درمانی است که موهای آسیبدیده شما را تغذیه و ترمیم میکند. میزان صافی این روش درمانی به نوع موها و مواد استفاده شده بستگی دارد. با این حال در این روش حدود مسزان صافی 50 تا 100 درصد است. اگر موهای مجعد، وز و خشکی دارید که میخواهید صاف و براق شوند بهتر است، آنها را کراتینه کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
منابع:
bebeautiful
womenshealthmag