وقتی آرایش می‌کنید حالا چه آرایش روزانه باشد چه آرایش برای حضور در یک مناسبت خاص همیشه اصلی‌ترین دغدغه‌تان ماندگاری و ظاهر طبیعی پوست است.  بارها سرچ کرده‌اید یا از میکاپ آرتیست‌های حرفه‌ای پرسیده‌اید  بهترین کرم پودر چیست؟ و چطور باید استفاده شود تا بیشتر دوام بیاورد و برق نیفتد. قبل از دانستن مارک و نوع کرم پودر یا فوندیشن باید با مزایا و نحوه عملکردش در ایجاد یک زیرساز طبیعی و بی‌عیب و نقص برای پوست آشنا شوید. به خصوص که این روزها انواع مختلف کرم پودر اعم از بالم، کوشن، بی بی کرم و سی سی کرم با قابلیت‌ها و ویژگی‌های متفاوت در بازار موجود است.

کرم پودر چیست و چه مزایایی دارد؟

تا به حال به گفت وگوی دو مهندس درباره ساخت خانه گوش کرده‌اید؟  آنها در مورد اینکه  پایه یا فونداسیون باید قوی باشد حرف می‌زنند. زیرسازی برای آرایش نیز به همین صورت است. کرم پودر که در انگلیسی Foundation نامیده می‌شود، پایه آرایش پوست را برای دیگر محصولات آماده می‌کند. با پوشاندن عیوب اعم از لکه‌های قهوه‌ای و جای جوش، چین و چروک، و ناهماهنگی‌های رنگ پوست، ظاهری یکدست و شاداب به پوست می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: رتینول چیست؟ راز جوانسازی پوست با رتینول

کرم پودر به عنوان پایه‌ای برای آرایش شما عمل می‌کند، مانند نقاشی یک بوم صاف ایجاد و به یکدست شدن رنگ پوست شما کمک می‌کند. با این حال، همه کرم پودرها فرمول و عملکرد یکسانی ندارند. اگر می‌پرسید که انواع کرم پودر چیست؟ باید بگوییم طیف گسترده‌ای از فرمول‌‌ها و ویژگی‌ها وجود دارد که کرم‌پودرهای آرایشی را از هم متمایز می‌کند. از فول کاور (پوشش کامل) تا کاور متوسط، از کرم پودر مایع تا کرم پودر استیکی و …که هر کدام ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد خود را دارند.

 

بنابر ویژگی‌ها و تفاوت‌های انواع پوست و شرایط آب وهوایی، انواع مختلف کرم پودر توسط متخصصین آرایش و زیبایی تولید شده است. تمامی کمپانی‌های تولیدکننده‌ی محصولات میکاپ و زیبایی مجموعه‌ی کاملی از کرم پودرهای آرایشی را با قابلیت‌ها و فرمول‌های متفاوت به بازار عرضه می‌کنند.

برای اینکه در انتخاب کرم پودر مناسب پوستتان دچار سردرگمی نشوید فرمول‌ها و انواع مختلف کرم پودر و ترفندهای افزایش ماندگاری و دوام آرایش صورت را در این مقاله می‌خوانیم.

 کاور یا پوشش کرم پودر

وقتی صحبت از انواع کرم پودر برای زیرسازی آرایش می‌شود، فرمول‌ها و ترکیبات مختلفی وجود دارد که اولویت‌های پوشش متفاوتی را برآورده می‌کنند. برای داشتن ظاهری طبیعی و در عین حال بی‌عیب و نقص، پوشانندگی پایین Sheer بهترین انتخاب شماست. رنگ پوست شما را یکدست می‌کند و در عین حال جلوه‌ای درخشان به پوست شما می‌بخشد. اگر می‌خواهید بافت کرم‌ پودر متعادل و صیقلی باشد، پوشانندگی متوسط Medium راه‌حل عملی است. عیوب جزئی را پنهان می‌کند و بدون احساس سنگینی پوست صاف و یکدست می‌شود. و برای آن مواقع خاص که می‌خواهید ظاهری عالی داشته باشید، باید از کرم پودر با پوشانندگی کامل Full و رنگدانه‌های بسیار قوی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: کلاژن چیست؟ انواع کلاژن + فواید مهم کلاژن در سلامت پوست

کرم‌ پودرهای فول کاور قابلیت پوشش تمام لکه‌ها، جای جوش و زخم‌ها و ناهماهنگی‌های رنگ پوست دارند و به شما یک پایه بی عیب و نقص برای میکاپ حرفه‌ای می‌دهند. به یاد داشته باشید، همیشه می‌توانید با استفاده از محصول کمتر یا لایه بندی آن، میزان پوشش را تنظیم کنید. بنابراین، چه یک آرایش لایت را ترجیح دهید یا یک ظاهر پر زرق و برق، انتخاب انواع پوشش مناسب آرایش به شما کمک می‌کند به نتیجه دلخواه خود برسید.

7 نوع مختلف کرم پودر چیست و چه کارایی دارد؟

چه پوست چرب و مختلط داشته باشید یا پوست خشک و حساس، باید نوع پوست خود را در هنگام انتخاب کرم پودر  در نظر داشته باشید. و در حالی که راه‌های متعددی برای تشخیص اینکه کدام کرم پودر برای شما مناسب است وجود دارد، اجازه دهید ابتدا انواع مختلف کرم پودر را بشناسیم تا در مسیر انتخاب به شما کمک کند.

7 نوع مختلف کرم پودر

1- کرم پودر مایع(Liquid foundation)

کرم پودر مایع به احتمال زیاد اولین فورمولاسیونی است که وقتی آرایش کردن را یاد گرفتید با آن آشنا شدید، چون یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین ترکیبات و انواع کرم پودر است که در کشوی میز آرایش مادرها و مادربزرگ‌هایمان وجود داشته و خواهد داشت. کرم پودرهای مایع با ترکیباتی بر مبنای روغن و آب ساخته می‌شوند، معمولاً پوششی متوسط تا کامل دارند و برای تمام انواع پوست مناسب هستند. اگرچه به‌طور معمول برای افراد دارای پوست خشک و حساس انتخاب بهتری به شمار می‌آیند، چرا که حاوی ترکیبات آب‌رسان بوده و رطوبت پوست خشک را  تامین می‌کنند. نوع فاقد چربی آن نیز برای پوست‌های چرب و مختلف وجود دارد.

بسته‌بندی کرم پودرهای مایع به شکل پمپی و تیوپی است. انواع جدیدتر این کرم‌پودرها در ظرف شیشه‌ای و دارای قطره‌چکان تولید می‌شوند و می‌توانید مقدار استفاده را تنظیم کنید یا حتی با سرم آبرسان مخلوط کرده و مقدار مورد نیاز را روی پوست بزنید و با استفاده از براش یا اسفنج آرایشی بیوتی بلندر خیس پخش کنید.

2- کرم پودر پودری(Powder Foundation)

کرم پودر پودری

اگر پوستتان چرب است احتمالا با این نوع کرم پودر آشنایی بیشتری دارید. از آنجایی که کرم پودرهای پودری یا به اصطلاح پنکیک بر پایه تالک هستند، چربی اضافی  پوست را جذب می‌کنند. بنابراین افرادی که پوست خشک دارند باید از استفاده از این نوع کرم پودر خودداری کنند، زیرا پودر قادر به پر کردن خطوط و چین و چروک ها نیست، و خطوط ریز روی پوست خشک را قابل مشاهده‌تر می‌کند. برای اینکه پنکیک شما پوسته پوسته و حالت کیکی پیدا نکند حتی اگر پوستتان چرب و مختلط  و هدفتان برق نیفتادن آرایش صورت است حتما از پرایم یا آبرسان مناسب به عنوان زیرساز کرم پودر استفاده کنید.

به دلیل سهولت استفاده از نوع کرم پودر پودری یا پنکیک برای تثبیت سریع آرایش استفاده می‌شود و در کل پوشش سبک‌تری را ایجاد می‌کند. همچنین بهتر است برای نتیجه بهتر از براش مخصوص آرایشی یا اسفنج داخل بسته‌بندی برای زدن این نوع کرم پودر استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : پرایمر صورت چیست و چرا باید از پرایمر در آرایش استفاده کرد؟

3- کرم پودر کرمی (Cream Foundation)

این فرمولاسیون کرمی و نرم با پوست شما ترکیب می‌شوند تا ظاهری بی عیب و نقص و هیدراته داشته باشید. استفاده از نوع کرم پودرهای کرمی آسان است و عموماً دارای رنگدانه‌های بالایی هستند، بنابراین پوشش خوبی دارند و به دلیل خاصیت آب‌رسانی، برای پوست‌های خشک و سنین بالای پنجاه سال عالی هستند. با این حال، اگر از آنها در آب و هوای مرطوب استفاده می‌کنید مراقب باشید زیرا می توانند به راحتی چروک شوند. آنها قطعا “برای کسانی که پوست چرب دارند توصیه نمی‌شود.

کرم پودرهای کرمی HD تا 10 ساعت بدون چروک ماندگاری دارند و پوست شما را نیز هیدراته نگه می‌دارند. با این حال، اگر پوست شما کمی بیش از حد خشک است، قبل از استفاده از کرم پودر، از مرطوب کننده استفاده کنید!

بیشتر بخوانید : پوست دهیدراته یا خشک، مشکل من کدام است؟

4- موس صورت یا Whipped mousse foundation

این فرمول که به آن فوندیشن هم‌زده نیز می‌گویند حاوی میکرو حباب‌هایی است که باعث می‌شود کرم پودر بافتی یکسان و بسیار سبک داشته باشد که برای انواع پوست مناسب است. حتی پوست چرب، چرا که از انسداد بیشتر منافذ جلوگیری می‌کند، و پوشش نهایی مات دارد. دیگر خاصیتی که آن را به یک انتخاب عالی برای صاحبان پوست خشک و حساس یا افراد بالای 50 سال تبدیل می‌کند، این است که کرم‌ پودرهای در شکل موس خطوط و چین و چروک‌ها را برجسته نمی‌کنند. شاید تنها اشکال موس صورت نداشتن دوام بالا باشد که البته به عنوان انتخاب آرایش روزانه مناسب است.

هنگام استفاده از موس باید دقت کنید که خیلی خوب ترکیب و پخش شود تا تکه تکه و ماسیده به نظر نرسد.

5- کرم پودر استیکی جامد(Stick foundation)

کرم پودر استیکی جامد

کرم پودر جامد استیکی از انواع جدیدتر کرم پودر است که استفاده‌ی ساده‌تری دارد و هر جایی به سرعت قابل استفاده است.  تمام کاری که باید انجام دهید این است که استوانه را بچرخانید روی پوست بزنید و آن را با استفاده از براش یا بیوتی بلندر ترکیب کنید. این نوع کرم پودر  در میان میکاپ آرتیست‌های اینستاگرامی بسیار محبوب است و می‌توان از درجات مختلف رنگی آن به عنوان کانسیلر وبرای کانتور صورت استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: روش‌های کانتور صورت گرد، 5 نکته طلایی که باید بدانید

6- تینت روغنی(Tinted oil foundation)

اگر پوست فوق العاده خشکی دارید، تینت روغنی که به عنوان زیرسازی استفاده می شود، راه‌حل یک مرحله‌ای برای داشتن پوستی مرطوب و یکدست است. ظاهر نهایی آرایش شما شاداب و درخشان به نظر خواهید رسید، زیرا رنگدانه‌های منسجم این کرم پودر برای یکنواخت کردن رنگ پوست کارایی دارد.

7- سرم فوندیشن(Serum foundation)

کرم پودرهای سرمی که برای خانم‌هایی با پوست چرب مناسب است، بافت سبکی مانند یک مرطوب‌کننده رنگی و پوششی مانند کرم پودر جامد دارند. با فرمولی مبتنی بر سرم آبرسان که به تنفس پوست کمک می‌کند و منافذ باز را نمی‌بندد. این کرم پودرها به راحتی پخش می‌شوند – اما متأسفانه، تا زمانی که دوست دارید دوام نمی‌آورند.

کرم پودرهای با ترکیب سرم به دلیل خواصی که برای مراقبت از پوست دارند و نوع جدید و مدرن فرمول‌های ساخت کرم پودر به شمار می‌آیند بسیار محبوب هستند.

بیشتر بخوانید: مزووایت چیست؟ + مزایا، معایب و هزینه انجام آن

راهنمای اصطلاحات روی جعبه کرم پودر

برای اینکه کرم پودر مناسبی انتخاب کنید باید معانی اصطلاحات انگلیسی که روی جعبه و بروشور کرم پودر نوشته شده است را بدانید. این اصطلاحات در اسامی مختلف فوندیشن‌ها به کار می‌رود و هر کدام منعکس‌کننده ترکیب یا ویژگی خاص این محصول آرایشی است.

Dewy

معنی Dewy به فارسی تقریبا تر وتازه و مرطوب می‌شود، که از نام شبنم گرفته شده. کرم پودرهایی که در نامشان این کلمه به چشم می‌خورد  پوست شما را درخشان و شاداب نشان می‌دهند انگار که تازه آن را شسته و مرطوب کرده‌اید، اما چرب به نظر نمی‌رسد. بیشتر مناسب  پوست‌های خشک است.

Matte

این کلمه نشان‌دهنده ظاهر نهایی مات یک کرم پودر است. پوستی یکدست و صاف بدون برق افتادگی به شما می‌دهد. برای پوست‌های معمولی و چرب مناسب است اما قبل از استفاده حتما صورت را به خوبی مرطوب کنید.

Tinted Moisturizers

انواع مرطوب‌کننده های رنگی که اگرچه پوشش و دوام کرم پودر را ندارند اما به عنوان انتخاب آرایش روزانه مناسب هستند و تا حدودی عیوب پوست و لک‌ها را کاور می‌کنند.

کرم پودر براق

Shimmery

این کلمه یعنی درخشان و براق. بنابراین کرم پودری که در نامش از این کلمه استفاده شده خاصیت درخشان کنندگی و براقی دارد. صورت را روشن و درخشان می‌کند و برای آرایش مهمانی و شب مناسب است، به خصوص اگر رنگ پوست شما تیره باشد.

نکات خرید کرم پودر مناسب

برای انتخاب بهترین کرم پودر برای پوست خود این سه نکته را رعایت کنید.

 میزان پوشش مورد نظر خود را مشخص کنید

اولین هدف از استفاده از کرم پودر، پوشاندن عیوب پوست است. این خاصیت به میزان رنگدانه در ترکیب کرم بستگی دارد. فرمول‌هایی که رنگدانه‌های قوی و زیاد دارند پوشش کاملی را ایجاد می‌کنند، در حالی که فرمول‌هایی با رنگدانه‌های کمتر پوشش کم یا متوسطی ذارند.
اگر قبلاً از کرم پودر استفاده نکرده‌اید، کرم پودر مایع لایت برای شروع عالی است. به طور کلی، برای مبتدیان کار با پوشش سبک‌تر آسان‌تر است. بسته به فرمول، فوندیشن با پوشش سبک یا متوسط ​​ظاهر طبیعی‌تری به پوست می‌بخشد.
این نوع کرم پودر برای استفاده روزمره و حتی برای آرایش‌های سنگین‌تر نیز عالی است. اگر زیرسازی سبکی دارید، می‌توانید از پنکیک برای پوشش بیشتر پوست خود استفاده کنید.

کرم پودرهای فول کاور انتخاب خوبی برای موارد زیر است:
• اگر از مشکلات پوستی مانند آکنه، هایپرپیگمانتاسیون (لکه های تیره) یا اسکار رنج می‌برید.
• اگر می‌خواهید در یک رویداد خاص شرکت کنید یا در استودیو عکاسی عکس بگیرید.
• اگر می‌خواهید ظاهری خیلی جذاب و هالیوودی داشته باشید.

انتخاب نوع کرم پودر

نکته دوم انتخاب نوع کرم پودر است. همانطور که شرح دادیم معمولاً کرم پودر جامد استیکی، مایع، کرمی و پودری انواع مختلف کرم پودر هستند که خواص و کارایی متفاوتی از نظر پوشش و دوام دارند. به طور کلی انواع کرمی، استیک و مایع دارای محدوده پوشش‌دهی کم تا کامل هستند.
از طرف دیگر نوع پودری به ندرت پوست را به طور کامل می‌پوشانند و معمولاً در طول روز نیاز به تجدید دارند و بیشتر مناسب استفاده به عنوان تثبیت کننده نوع کرم پودر کرمی به شمار می‌آیند.

انتخاب ظاهر نهایی کرم‌ پودر

مهم است که بدانید می‌خواهید کرم پودرتان چه نمای نهایی داشته باشد. کرم پودرها در انواع بافت با ظاهر نهایی مات، براق، درخشان، طبیعی و غیره موجود هستند. مثلا کرم پودرهای براق و شیمر حاوی رنگدانه‌های منعکس کننده نور است. با استفاده از این کرم‌ها، پوست مرطوب و درخشان می‌شود. این نوع که بافت کرمی دارد برای افرادی مناسب است که می‌خواهند پوست کدرشان سالم‌تر و جوان‌تر به نظر برسد.
کرم پودرهایی که به پوست ظاهری طبیعی می‌بخشند اغلب با خاصیت “طبیعی” یا “مات” (بدون درخشش) توصیف می‌شوند. این کرم‌ها به ندرت حاوی ماده میکا یا مواد دیگری هستند که نور را منعکس می‌کنند. کرم پودر مات یا طبیعی بیشتر شبیه پوست بدون آرایش به نظر می‌رسد. به همین دلیل برای پوست‌های چرب یا مختلط ایده‌آل است.

کلام آخر؛

استفاده از کرم پودر یکی از مهم‌ترین مراحل آرایش صورت است که جلوه‌ی نهایی طبیعی و بی عیب و نقص به پوست می‌بخشد. برای اینکه کرم پودرتان ماندگاری بیشتری داشته باشد حتما از پرایمر استفاده کنید و آن را با پودر یا اسپری فیکساتور آرایشی تثبیت کنید.  خرید آنلاین لوازم آرایش از فروشگاه اینترنتی میس و مستر گزینه خوبی برای خرید بهترین انواع لوازم آرایشی و بهداشتی است.