مزوتراپی مو یکی از روشهای نسبتاً جدید برای درمان ریزش موها است. در این روش درمانی، بخش میانی پوست که به آن مزودرم گفته میشود، هدف درمان قرار میگیرد تا فولیکولهای مو تقویت شوند. تأثیرات مثبت مزو برای پرپشتشدن و جلوگیری از ریزش موهای سر، ابرو و ریش اثبات شده است.
مو هم مانند پوست صورت، یکی از اولین بخشهای بدن است که تغییرات سلامتی و کمبودهای تغذیهای روی آن تأثیر مستقیم دارد. در مزوتراپی موها، مواد معدنی، ویتامینها و مخلوطی از اسیدهای آمینه به پوست تزریق میشوند تا کمبودها جبران شوند. برای آشنایی با این روش زیبایی، فواید، نتایج و عوارض احتمالی آن، در ادامه با این مقاله از میس و مستر همراه باشید.
مزو تراپی مو چیست؟
مزوتراپی مو یکی از انواع مزوتراپی است که به طور اختصاصی پوست سر، ابرو یا ریش را هدف قرار میدهد. در این روش درمانی و زیبایی، مواد موردنیاز برای رشد و سلامتی مو به طور مستقیم به قسمت میانی پوست تزریق میشوند تا فولیکول یا پیاز مو تقویت شود. شما میتوانید برای آشنایی با انواع روشهای مزوتراپی به مقاله مزوتراپی چیست در بلاگ میس و مستر مراجعه کنید.
موادی تزریقی به پوست بهصورت سرم هستند و به آنها کوکتل گفته میشود که ترکیبات آن بسیار متنوع است. نوع کوکتل مزو برای هر شخص باتوجه به وضعیت سلامتی موها و آسیبهای ایجاد شده، توسط متخصص تعیین میشود. تزریق این کوکتل، تمام موادی که پیاز مو نیاز دارد را به آن میرساند؛ از طرفی تزریقها به طور مکانیکی پوست را برای بازسازی، تحریک میکند. این بازسازی باعث درمان ریزش و شوره سر میشود.
مزوی مو یک روش غیرتهاجمی است که میتواند رشد موها را افزایش دهد، پیازهای غیرفعال مو را تحریک کند و با آبرسانی و متعادلکردن چربی سر باعث ازبینرفتن، خشکی، خارش و شوره شود. تحقیقات نشان داده است که تأثیر این روش درمانی تا 85 درصد بیشتر از مصرف داروها، شامپوها و لوسیونهای موضعی است.
مواد مؤثر در کوکتلهای مزوی سر
کوکتلهایی که در مزوتراپی موها استفاده میشوند، منشأ غیر حیوانی دارند و معمولاً از عصارههای گیاهی و مواد معدنی تهیه میشود. پایه اصلی این سرمها، اسید هیالورونیک است. این ماده باعث رطوبترسانی به پوست و درمان مشکلات ساقه مو میشود. همراه با هیالورونیک اسید، ویتامینها و پپتیدهای مفیدی هم به مزودرم تزریق میشود که از جمله مهمترین آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- ویتامینهای گروه B: ویتامینهای این گروه، نقش مهمی در رشد و ترمیم موها دارند.
- مس و روی: از جمله مواد معدنی موجود در کوکتلهای مزوتراپی هستند. این دو ماده باعث استحکام ساختار مو میشود. مس و روی در درمان ریزشهای ارثی مو بسیار مؤثر هستند.
- اسیدهای آمینه: این مواد، پایه و اساس ساختار موها هستند و تشکیل کراتین موها را افزایش میدهند.
- کوآنزیمها: کوآنزیمها مواد مهمی هستند که متابولیسمهای حیاتی را فعال میکنند و سرعت آنها را افزایش میدهند. وجود این مواد برای تولید کراتین و سلامت پیازهای مو ضروری است.
ویتامین C، کلسیم، منیزیم، ید، سلنیوم، آهن، پتاسیم و منگنز از دیگر مواد معدنی موجود در کوکتلهای مزوتراپی موها هستند.
انواع مزوتراپی مو
مزوتراپی باتوجهبه ناحیه درمان، تقسیمبندی میشود:
- مزوتراپی موی سر: ناحیه درمان، موهای سر است. تزریقها در بخشهایی که ریزش دارند با تراکم بیشتری انجام میشود تا از ریزش موها جلوگیری و فولیکولهای مو فعال شوند.
- مزوتراپی ریش: ریزش سکهای یا کمپشتی یکی از مشکلاتی است که برخی افراد از آن گلایه دارند. با انجام مزوتراپی ریش، این مشکلات بهراحتی حل میشوند.
- مزوتراپی ابرو: یکی از روشهای غیرتهاجمی برای داشتن ابروهای سالم و پرپشت است. مزوتراپی ابرو تارهای نازک را ضخیم میکند و تراکم موها را افزایش میدهد؛ درنتیجه ابروهای شما پرتر و پهنتر میشود.
کاربردهای مزوتراپی موها
از این روش زیبایی و درمانی برای حل مشکلات زیر استفاده میشود:
- درمان ریزش سکهای
- پرپشت کردن موهای سر
- درمان کمپشتی ریش
- درمان ریزش ریشها
- پرپشت کردن ابروها و جلوگیری از ریزش آنها
- ضخیمشدن موهای ابرو
- ضخیم کردن موهای سر و ریش
- براق و درخشان کردن موها
انجام مزوتراپی مو باعث رطوبترسانی به پوست محل درمان میشود. رطوبترسانی اثرات مفید زیادی دارد و باعث ازبینرفتن شوره، خارش و حساسیت میشود و موها را شاداب میکند تا جایی که نیاز به روشهای زیبایی دیگری مثل پروتئین تراپی مو و کراتینه را کاهش میدهد.
تاثیر مزو تراپی مو چیست و چه فوایدی دارد؟
مزوتراپی پوست مزیتهای زیادی دارد که از جمله مهمترین فواید مزوتراپی مو باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- بهبود بافت و ضخامت موها
- تحریک رشد موها در ناحیه درمان
- ازبینبردن موخوره
- ازبینبردن خشکی موها و رطوبترسانی به آنها
- کاهش ریزش موها
- کاهش التهاب پوست سر
- بهبود گردش خود در پوست سر و اکسیژنرسانی به فولیکولها
- متعادلکردن چربی پوست
- برطرفکردن خشکی و خارش پوست سر، ریش و ابرو
- تقویت موها و افزایش مقاومت موها در برابر آلودگیها و اشعه خورشید
- کاهش حساسیت پوست سر، ابرو و ریش به محصولات بهداشتی و آرایشی
- افزایش تراکم و قطر موها
- لیفت موها در مزوتراپی ابرو
در یک بررسی مشخص شد که مزو مو میتواند 25 تا 28 درصد تراکم موها را بیشتر کند و تا 93 درصد هم ریزش آنها را کمتر کند. 80 درصد افرادی که از این روش استفاده کردند از نتایج راضی بودند.
آیا باید نگران عوارض جانبی این روش زیبایی باشیم؟
همانطور که گفتیم مزوی موها یک روش غیرتهاجمی است که فواید زیادی دارد؛ اما مانند هر روش درمانی دیگر ممکن است عوارض جانبی خاصی هم داشته باشد. از جمله مهمترین عوارض مزوتراپی مو باید به موارد زیر اشاره کرد:
- حساسیت به کوکتل تزریقی
- عفونت
- اسکار بیش از حد
- خونریزی (به مقدار کم در حین تزریق)
- ریزش بیشتر موها (واکنش منفی پوست به کوکتل)
- درد
- کبودی
باید به این نکته اشاره کرد که مزوی موها باید در مطب و توسط متخصص پوست انجام شود تا عوارض جانبی به حداقل برسد. انجام این کار در سالنهای زیبایی میتواند احتمال خونریزی و عفونت را بیشتر کند.
هزینه مزوتراپی موهای سر، ریش و ابرو چقدر است؟
هزینه مزوتراپی را نمیتوان به طور دقیق مشخص کرد؛ چون نوع کوکتل، تراکم تزریق و تعداد جلسات موردنیاز برای درمان هر فرد متفاوت است و همین موارد هزینه نهایی را تعیین میکنند.
برای درمان ریزش موها با مزو به حدود 6 تا 10 جلسه درمانی نیاز است که باید هر 15 بار یکبار انجام شود. سرم یا همان کوکتل هم باتوجهبه مشکلات موها توسط متخصص پوست تعیین میشود و معمولاً از مخلوط چند نوع سرم تهیه میشود. متخصص مزوتراپی ممکن است برای نتیجهگیری بهتر مصرف تونیکهای سر یا تزریق بیوتن و بپانتین را هم تجویز کنند که باعث افزایش هزینهها میشوند.
مزوتراپی برای موها چگونه انجام میشود؟
مزوتراپی موها نیاز به آمادگی خاصی ندارد؛ اما بهتر است قبل از مراجعه به مطب دوش بگیرید. همچنین قبل از شروع مزوتراپی، داروهایی که مصرف میکنید یا بیماریهایی که به آنها مبتلا هستید را به متخصص اطلاع دهید.
متخصص پوست ابتدا سر، ابروها یا ریش ما را بررسی میکند تا مشکلات و کمبودهایی که دارد مشخص شود. بعد از معاینه، کوکتل موردنیاز تعیین و تهیه میشود. در این شرایط پوست، ضدعفونی میشود و ماده بیحسی روی آن اسپری میشود.
بعد از تأثیر ماده بیحسی، دوباره پوست ضدعفونی و تزریق شروع میشود. برای تزریق کوکتل معمولاً از سرنگ انسولین یا دستگاه خاصی به نام مزو گان استفاده میشود. در حین تزریق ممکن است کمی احساس درد داشته باشید که طبیعی است. بعد از پایان تزریقها پوست تمیز میشود. مزوتراپی سر معمولاً 20 تا 40 دقیقه زمان نیاز دارد.
مراقبتهای بعد از انجام مزوی موها
برای گرفتن نتایج بهتر از انجام مزوتراپی مو بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
- تا 10 ساعت بعد از انجام مزو، از رفتن به حمام خودداری کنید.
- سعی کنید دو تا سه روز، از قرارگرفتن ناحیه درمان در نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
- تا هفت روز به استخر، سونا و جکوزی نروید.
- نواحی تزریق را ماساژ ندهید.
- در طول دوره درمان با مزو، از نوشیدنیهای الکلی استفاده نکنید. الکل بر جریان خون تأثیر منفی دارد و ممکن است اثرات مثبت این روش زیبایی و درمانی را کاهش دهد.
- بهتر است تا 4 روز از شامپو و نرمکننده استفاده نکنید. برخی از شامپوها تاثیر مزوتراپی مو را کاهش میدهند. در مورد نوع شامپوی مصرفی خود حتماً با متخصص پوست مشورت کنید.
- درصورتیکه پزشک مصرف تونیک یا داروی خاصی را برای شما تجویز کرده است، حتماً آنها را مصرف کنید.
با رعایت این موارد تاثیرات مثبت مزوتراپی بعد از سه تا چهار هفته قابلمشاهده است.
مدت اثر مزوتراپی مو چقدر است؟
ماندگاری مزوتراپی مو اثری طولانیمدت دارد و تا یک سال باقی میماند. متخصصان توصیه میکنند برای حفظ نتایج مزوی موها و پیگیری از ایجاد مشکلات قبلی هر سه تا 6 ماه یکبار این روش درمانی و زیبایی تکرار شود.
چه کسانی نمیتوانند مزوتراپی مو، ابرو و ریش انجام دهند؟
همه افراد بالای 18 سال میتوانند از مزو مو برای حل ریزش و کمپشتی موی سر، ابرو و ریش خود استفاده کنند؛ اما برخی شرایط خاص پزشکی وجود دارد که مانعی برای انجام این روش زیبایی و درمانی هستند. یکی از مهمترین این شرایط خاص پزشکی، بیماری کلوئیدی است. بدن افراد مبتلا به این بیماری، نسبت به زخم و جراحت بیش از حد واکنش نشان میدهد و اسکار زیادی باقی میگذارد. انجام مزوتراپی مخصوصاً ریش و ابرو در این افراد باعث تخریب و ناهمواری بافت پوست صورت میشود.
از دیگر شرایط خاصی که با وجود آنها نباید مزوی مو انجام داد باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- بیماری هموفیلی
- بیماریهای انعقاد خون
- ایدز
- وجود تبخال فعال در ناحیه درمان
- داشتن زگیل فعال
- مصرف داروهای رقیقکننده خون
- آلرژی به داروها
- دوران بارداری یا شیردهی خانمها
- دروان قاعدگی
- وجود عفونت فعال در ناحیه درمان
در شرایطی که فرد سیستم ایمنی ضعیفی دارد (مثلاً بیماران سرطانی که شیمیدرمانی انجام میدهند) باید انجام مزوتراپی سر را تا بهبودی کامل به تعویق بیندازد.
سخن پایانی
مزو یک روش عالی برای داشتن موهای سالم و زیبا است. با انجام دوره درمانی، نگرانیهای شما در مورد ریزش، نازکی موها از بین میرود. البته باید توجه داشته باشید که این کار باید توسط متخصص پوست و مو انجام شود تا شما به نتیجه دلخواه خود برسید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. آیا شما هم مشکل ریزش مو دارید؟ آیا تا به حال برای مزوتراپی مو اقدام کردهاید؟ اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است، لطفا در بخش نظرات، تجربیات خود را از این روش درمانی با ما و دیگر همراهان سایت میس و مستر به اشتراک بگذارید. همچنین اگر این مطلب برایتان مفید بود، پیشنهاد میکنیم مطلب مزووایت چیست را نیز مطالعه نمایید.
سؤالات متداول:
آیا مزوتراپی مو درد دارد؟
برای انجام مزوتراپی موها از اسپری بیحسی استفاده میشود و شما در طول تزریقها دردی احساس نخواهید کرد.
آیا مزوتراپی میتواند ریزش موها را متوقف کند؟
مزوتراپی موها یک روش تأییدشده برای درمان ریزش موهاست. در صورت انجام تمام جلسات موها ضخیم میشوند و حتی تراکم آنها هم بیشتر میشود.
آیا مزوتراپی مو میتوان ریزش سکهای سر و ریش را درمان کند؟
بله مزوی مو یک روش عالی برای درمان ریزش سکهای موهای سر و ریش است. نتایج این درمان، از جلسه چهارم، قابلمشاهده است.
مزوتراپی موها میتواند فولیکولهای آسیبدیده را درمان کند؟
مزو مو باعث احیا و تحریک فولیکولهای مو میشود. در کنار این خاصیت، مزو باعث بهبود گردش خون در پوست میشود و مواد مغذی را به آن میرساند. این دو مورد هم باعث تقویت فولیکول موها میشود.
پی آر پی مو بهتر است یا مزوتراپی ؟
در اکثر موارد نتایج پی آر پی مو نسبت به مزوتراپی بهتر است؛ اما پی آر پی برای همه افراد مناسب نیست. در افرادی که بیماریهای مزمن، مشکلات خونی یا کمبودهای تغذیهای دارند، پی آر پی تأثیر چندانی ندارد و مزوتراپی مشکلات موها را بهتر درمان میکند.
مزوتراپی مو چند جلسه است؟
معمولاً برای گرفتن نتیجه بین 6 تا 10 جلسه مزوتراپی مو لازم است.