اگر تحقیقات خود در مورد میکرونیدلینگ را با بررسی عکسها در گوگل یا اینستاگرام شروع کردهاید، ممکن است کمی، نگران شده باشید. در صورتی که هالهای قرمزرنگ از خون، روی آن وجود دارد، احساس درد و جراحت را منتقل میکند؛ اما آن گونه که فکر میکنید این روش جوانسازی پوست، دردآور و خطرناک نیست و نتایج خاص آن حتماً شما را غافلگیر خواهد کرد.
میکرونیدلینگ پوست صورت یکی از روشهای کم تهاجمی جدید است که در آن با تحریک فرایندهای ترمیمی و کلاژنسازی مشکلاتی مثل جای جوش، منافذ باز و چروکهای ریز برطرف میشوند. از این روش درمانی برای بهبود ترکهای پوستی در ناحیه پا، بدن و حتی جای بخیههای جراحی هم استفاده میشود. برای آشنایی بیشتر با این روش درمانی و زیبایی در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ نوعی روش درمانی است که در آن از ابزارهای حاوی ردیفهای سوزن نازک استفاده میشود تا به عمق یکنواختی از پوست نفوذ و آسیبهای کنترلشده در آن ایجاد شود. این آسیبهای کنترلشده، سوراخهای ریزی در پوست ایجاد میکنند که بهسرعت ترمیم میشوند. در طول فرایند بهبودی تولید کلاژن و فیبروالاستین در پوست تحریک میشود. نتیجه این فرایندها، بازسازی پوست است. به دلیل تحریک تولید کلاژن به آن، روش القای کلاژن سازی هم گفته میشود.
مطلب کلاژن چیست را در مجله میس و مستر مطالعه نمایید.
اگر این روش به درستی انجام شود، بدن برای ترمیم سوراخهای ایجاد شده، مقدار مناسبی کلاژن تولید میکند. این موضوع باعث میشود که جای جوش، اسکار زخمها (جای زخم)، چین و چروکها کمتر و بافت پوست یکنواختتر شود. اگر درباره کلاژن و تاثیری که در جوانی و زیبایی پوست شما دارد، اطلاعات کمی دارید؛ پیشنهاد میکنیم که مقاله کلاژن چیست را مطالعه کنید.
این روش القای کلاژن سازی به عنوان یک جایگزین ایمن و نسبتا ارزانتر برای سایر راهکارهای جوانسازی در نظر گرفته میشود که دوره نقاهت ندارد و اثربخشی آن ثابت شده است.
مشکلات پوستی قابل درمان با روش القای کلاژنسازی
میکرونیدلینگ یا بهصورت اختصاری نیدلینگ در ابتدا تنها برای جوانسازی پوست استفاده میشد؛ اما واکنش مثبت پوست به این روش درمانی باعث شد تا استفاده از آن برای درمان مشکلات مختلف، مورد آزمایش قرار گیرد. نتایج بسیاری از این آزمایشها مثبت بود؛ به همین دلیل در حال حاضر برای درمان موارد زیر از آن استفاده میشود:
- درمان اسکارهای زخم و جوش
- درمان کم مویی و طاسی سر
- دارورسانی به پوست (روش بهبودیافتهای که به آن مزونیدلینگ میگویند)
- حل مشکل تعریق زیاد بدن
- کوچککردن منافذ باز و بهبود بافت پوست
- کمرنگ کردن و از بینبردن لکهای پوستی
- از بین بردن ترکهای پوستی
- از بین بردن ملاسما یا لکهای بارداری
در واقع باید گفت که تولید کلاژن عامل مشترک در بهبودی بیشتر مشکلات پوستی بالاست. کلاژن تولید شده در طول فرایند بهبودی، چروکها و جای اسکارها را پر میکند و باعث کوچکتر شدن منافذ میشود.
انواع میکرونیدلینگ چیست؟
تا به امروز برای انجام میکرونیدلینگ صورت و پوست دستگاههای مختلفی طراحی شده است تا مزایای این روش درمانی را افزایش دهد. سه مورد از مهمترین انواع نیدلینگ که در مطبهای متخصصان استفاده میشود، عبارتاند از:
- نیدلینگهای غلتکی: ابتداییترین نوع نیدلینگ است. این دستگاه شامل یک غلتک کوچک است که روی آن سوزنهای ریزی وجود دارد. با حرکتدادن آن غلتک میچرخد و با فشار دست، سوزنها وارد پوست میشوند.
- دستگاههای قلمی: رایجترین دستگاه برای انجام القای کلاژنسازی پوست است. این قلم، سر یکبار مصرف حاوی تعدادی سوزن دارد. برخلاف نوع اول، عمق سوزنها در این دستگاه قابلتنظیم است. این روش از نیدلینگ برای از بین بردن چروکهای پنجه کلاغی و لکهای پوستی بسیار مناسب است.
- میکرونیدلینگ فرکشنال: در این روش، در هنگام نفوذ سوزنها انرژی گرمایی هم به پوست منتقل میشود. انرژی گرمایی، لایههای زیرین پوست را بهتر تحریک میکنند تا کلاژن و الاستین بیشتری بسازند. این روش برای درمان آکنه، اسکار و منافذ پوستی مؤثرتر است و باعث لیفت پوست صورت میشود.
میکرونیدلینگ صورت خانگی
نتایج مثبت میکرونیدلینک باعث شد تا دستگاههایی برای انجام این کار در خانه، طراحی و روانه بازار شوند. این دستگاهها در واقع همان نیدلینگهای غلتکی با عمق نفوذ کمتر هستند. به این دستگاهها درمارولر میگویند. نتایج حاصل از درمارولر بهاندازه میکرونیدلینگ با قلمهای پزشکی، چشمگیر نیست. دستگاههای خانگی معمولاً پوست را سوراخ نمیکنند و تنها با لایهبرداری پوست، باعث بهبود آن میشوند.
دستگاه میکرونیدلینگ خانگی، در صورت استفاده بیش از حد میتواند باعث تحریک پوست و ایجاد ناراحتی شود. استفاده نادرست از این دستگاه ممکن است پوست شما را زخم کند و منجر به عفونت شود. آگاهی نداشتن دقیق از وضعیت پوستی و استفاده از این دستگاه ممکن است به طور تصادفی ویروسهایی مانند زگیل و تبخال را در سراسر پوست پخش کند. فشار زیاد دست میتواند باعث ایجاد اسکار جدید و حتی تیرگی بیشتر پوست شود.
با توجه موارد گفته شده، در صورتی که قصد دارید از درمارولر استفاده کنید، حتماً ویدئوهای آموزشی را ببینید و بروشورهای همراه دستگاه را بهدقت بخوانید تا دچار مشکل نشوید.
فواید میکرونیدلینگ صورت ، مو و ابرو چیست؟
میکرونیدلینگ روشی است که با استفاده از آن میتوان از لایه شاخی و بخشهای مرده پوست عبور کرد و به بخشهای پایینتر رسید و آنها را برای ترمیم و بازسازی تحریک کرد.
نحوه بهبود سلامت پوست با نیدلینگ
نحوه بهبود پوست با نیدلینگ صورت بستگی به هدف شما از انجام این کار دارد؛ مثلاً برای درمان اسکار، عمق سوزنها روی 1.5 تا 2 میلیمتر تنظیم میشود. سوزنها بانفوذ در رشتههای اسکار، آنها را باز میکنند و به پوست این فرصت را میدهند تا دوباره این بخش را بازسازی کند.
برای جوانی و نیدلینگ صورت ، عمق سوزنها روی 0.5 تا 1 میلیمتر تنظیم میشوند؛ البته برای قسمت بینی و پوستهای چرب، پزشک ممکن است عمق بیشتری را مناسب تشخیص دهد. برای پوستهای ظریفتر مثل بخشهای نزدیک به چشم، عمق سوزنها کمتر انتخاب میشود.
عمق نفوذ سوزنها در میکرونیدلینگ برای لک صورت به وضعیت لکها بزرگی و تیرگی آنها بستگی دارد که پزشک متخصص آن را تعیین میکند.
مزایای میکرونیدلینگ برای مو و رشد آن
میکرونیدلینگ ابرو و میکرونیدلینگ مو باعث افزایش رشد موها و بهبود سلامت آنها میشوند. در هر دو روش با تحریک بافت عمقی، کلاژنسازی تحریک میشود و خونرسانی افزایش مییابد. خونرسانی بیشتر باعث افزایش رشد موها و در همچنین قطع ریزش میشود.
میکرونیدلینگ ابرو یک روش موفق برای داشتن ابروهای پر و طبیعی است که نیاز به سایر روشهای زیبایی مثل کاشت ابرو، میکروبلیدینگ و هاشور را برطرف میکند. نیدلینگ پوست سر هم میتواند تراکم موها را افزایش دهد و ریزش موهای این بخش را قطع کند.
انجام میکرونیدلینگ نیاز به چه آمادگیهایی دارد؟
در ابتدا باید با پزشک خود در مورد شرایط خاص پزشکی، بیماریها و داروهایی که مصرف میکنید مشورت کنید تا او تشخیص دهد که این روش درمانی برای شما خطری نداشته باشد. اگر در ناحیهای که قصد میکرونیدلینگ آن را دارید، بوتاکس تزریق شده حتماً آن را به پزشک اطلاع دهید. بعد از مشورت با پزشک و تأیید او باید آماده شوید. آمادگی برای روش القای کلاژنسازی شامل مراحل زیر است:
- ابتدا پوست شما با یک پاککننده مناسب تمیز میشود.
- سپس از یک ماده بیحسی موضعی (معمولاً زایلاپی یا زایلوژل) روی ناحیه موردنظر استفاده میشود. این ماده باید 20 تا 25 دقیقه روی پوست شما بماند. برای تأثیر بهتر روی آن با یکتکه سلفون پوشیده میشود.
- بعد از تأثیر ماده بیحسی، پوست شما دوباره تمیز میشود.
بعد از انجام این سه مرحله شما برای انجام این روش زیبایی آماده هستید. پزشک، قلم میکرونیدلینگ را روی پوست شما حرکت میدهد تا به بخش مشخصی شما نفوذ کند. به دلیل استفاده از بیحسی در این مرحله، شما دردی احساس نمیکنید. انجام روش القای کلاژنسازی معمولاً 15 تا 20 دقیقه طول میکشد.
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ چگونه انجام میشود؟
نیدلینگ دوره نقاهت ندارد و شما میتوانید از روز بعد به کارهای روزانه خود بپردازید. بعد از تمامشدن کار ممکن است پزشک، روی پوست شما سرمهای خاصی را ماساژ دهد. بعد از تمامشدن مراحل کار، امکان شستن صورت تا 8 ساعت وجود ندارد. بعد از گذشت این مدت تنها میتوانید صورت خود را با آب ولرم بشویید.
برای انجام بهتر مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ ، امکان استفاده از شویندهها بعد از گذشت 24 وجود دارد. شما میتوانید صورت خود را با یک شوینده ملایم بشویید و بعد از خشککردن، زمان استفاده از کرم ترمیم کننده بعد از میکرونیدلینگ است.
در چند روز ابتدایی از انجام ورزشهای شدید که باعث تعریق زیاد میشوند خودداری کنید تا زخمها کاملاً خوب شوند. تعریق شدید ممکن است باعث عفونت شود. در هفته اول بعد از میکرونیدلینگ، باید تا حد امکان از قرارگرفتن در نور خورشید دوری کنید و ضدآفتاب بزنید. ضدآفتاب خود را هر دو ساعت تمدید کنید تا لکی روی صورت ایجاد نشود.
برای درمان پوست به انجام چند بار میکرونیدلینگ نیاز دارد؟
نیدلینگ برای بهبود ظاهر پوست از سیستمهای ترمیم بدن استفاده میکند؛ به همین دلیل نتیجه سریع و آنی ندارد. تعداد جلسات لازم برای درمان پوست از طریق این روش، متفاوت است. تشخیص این موضوع بر عهده پزشک متخصص است و او تعیین میکند که شما باید چند بار میکرونیدلینگ صورت و پوست را در چه فواصل زمانی انجام دهید.
بهعنوانمثال اگر هدف شما برای استفاده از این روش، بهبود جای جوشها باشد، احتمالاً به 3 تا 5 جلسه درمانی نیاز دارید که باید هر 2 تا 4 هفته یکبار تکرار شود.
یک نکته طلایی برای خواننده:
با انجام میکرونیدلینگ جای جوش صورت شما 50 تا 70 درصد بهتر میشود و بافت یکدستی پیدا میکند.
آیا این روش، عوارض جانبی هم دارد؟
عوارض میکرونیدلینگ بسیار کم است و برخی افراد ممکن است به دلیل استفاده نادرست از ماده بیحسی در طول انجام کار، احساس درد داشته باشند. تحریک پوست و ایجاد کمی ورم بعد از انجام کار عادی است که بعد از چند ساعت از بین میرود.
از سایر عوارض میکرونیدلینگ که نادر هستند و کمتر ممکن است رخ دهد باید به موارد زیر اشاره کرد:
- هایپرپیگمانتاسیون (ایجاد لکهای پوستی)
- فعالشدن دوباره تبخال در ناحیه لب
- عفونت سطحی موضعی مثل زردزخم
- واکنش آلرژیک نسبت به سرمهای بعد از نیدلینگ
- درماتیت تماسی آلرژیک به سوزنها
- خونریزی
افرادی که نباید میکرونیدلینگ انجام دهند
همانطور که گفتیم مزونیدلینگ یک روش کم تهاجمی، قابلتحمل و ایمن است و اغلب افراد میتوانند از آن برای بهبود زیبایی پوست خود استفاده کنند؛ اما در صورت وجود برخی شرایط خاص بهتر است انجام نشود یا تا بهبودی به تعویق بیفتد. این شرایط خاص عبارتاند از:
- آکنه فعال بهخصوص اگر ملتهب باشد
- تبخال فعال در ناحیه درمان
- وجود زگیل در ناحیه درمانی
- افرادی با مشکل کلوئیدی شدید (در برخی افراد بدن برای ترمیم زخمها بافت جدید زیادی تولید میکند که بهصورت گوشت اضافه باقی میماند)
- بیماران با سیستم ایمنی خیلی ضعیف (مثل افرادی که شیمیدرمانی انجام میدهند)
- ابتلا به اگزما یا پسوریازیس
- افراد مبتلا به اختلالات خونی و کسانی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف میکنند
آیا هزینه میکرونیدلینگ زیاد است؟
هزینه میکرونیدلینگ ، نسبت به سایر روشهای درمان چینوچروک، جوانسازی و از بین بردن اسکارهای پوست کمتر است. هزینه نهایی نیدلینگ صورت و بدن به وضعیت پوست شما و تشخیص متخصص بستگی دارد. متخصص باتوجهبه مشکلات پوستی شما، تعداد جلسات و تکرار آنها را مشخص میکند. این موضوع بر هزینه نهایی تأثیر مستقیم دارد؛ به همین دلیل نمیتوان محدوده قیمتی تعیین کرد.
سخن پایانی
انجام میکرونیدلینگ یک کار تخصصی است و باید توسط پزشک متخصص یا زیر نظر او انجام شود؛ به همین دلیل انجام این کار در سالنهای آرایشی ممکن است خطرناک باشد. مشاهده نتایج مثبت این روش زیبایی، به زمان نیاز دارد. شما باید تمام مراحل پیشنهاد شده توسط متخصص را انجام دهید تا بهترین نتیجه را از انجام این کار بگیرید. اما فراموش نکنید که مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ نیز بسیار مهم است. همچنین استفاده از محصولات مناسب برای مراقبت را نیز باید در دستور کار خود قرار دهید. پیشنهاد میکنیم برای داشتن آسودگی خیال خود، خرید لوازم آرایشی و بهداشتی را از فروشگاههای معتبر مانند میس و مستر انجام دهید.
سؤالات متداول
1. برای درمان لک بزرگ تیره روی صورت، میکرونیدلینگ بهتر است یا لیزر CO2؟
لیزر CO2 برای درمان لکهای ناشی از التهاب مفید است و درمان با آن ممکن است چند ماه طول بکشد. برای لکهای تیره بزرگ بهتر است از میکرونیدلینگ استفاده نشود، البته این موضوع به نظر متخصص پوست و موی شما بستگی دارد که کدام روش را پیشنهاد دهد.
2. آیا امکان دارد بعد از درمان اسکار با میکرونیدلینگ، دوباره جای آن برگردد؟
خیر، بعد از درمان با این روش زیبایی، جای اسکار شما کمتر دیده میشود و پوست بافت یکنواختتری به خود میگیرد. تنها ممکن است با افزایش سن و روند پیری پوست، جای اسکارها کمی آشکارتر شوند.
3. از چه سنی میتواند میکرونیدلینگ را انجام داد؟
همه افراد میتوانند بعد از 20 سالگی از این روش زیبایی استفاده کنند. انجام میکرونیدلینگ در دهه 20 و 30 زندگی، پوست شما را بهنوعی تربیت میکند تا به طور منظم کلاژن بسازد.
4. بهترین زمان برای انجام میکرونیدلینگ کدام است؟
میکرونیدلینگ را میتوان هر زمانی از روز انجام داد؛ ولی بعد از آن باید بهاندازه کافی وقت داشته باشید تا دراز بکشید تا پوست استراحت کند. انجام این روش در ماههای گرم سال (تابستان) و زمانی که تابش نور خورشید شدید است توصیه نمیشود.
منابع:
ncbi.nlm.nih
health
vucare