چسب ضد بارداری نوعی روش پیشگیری از بارداری بوده که حاوی هورمون های استروژن و پروژسترون است. برای جلوگیری از بارداری، باید چسب را روی قسمتی از پوست بچسبانید. چسب ضد بارداری مشابه قرص های ضد بارداری ترکیبی عمل می کند. این محصول با ترشح هورمون هایی در جریان خون که مانع از ترشح تخمک (تخمکگذاری) توسط تخمدانها می شود، از بارداری جلوگیری می کند. چسب ضد بارداری همچنین مخاط دهانه رحم را غلیظ می کند تا اسپرم به تخمک نرسد؛ اما این محصول از بیماری های مقاربتی جلوگیری نمی کند. در ادامه این مطلب به سوال چسب ضد بارداری چیست ، خواهیم پرداخت.
خواص چسب های ضد بارداری چیست ؟
احتمالا این سوال برایتان پیش می آید که مزایای چسب ضد بارداری چیست ؟ این محصول نسبت به سایر روش های پیشگیری از بارداری مزایایی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- برخلاف قرص ضد بارداری، نیازی به یادآوری جهت مصرف روزانه ندارد.
- هورمون ها در وضعیت ثابتی قرار می گیرند.
- اگر در مصرف قرص مشکل دارید، استفاده از چسب ضد بارداری راحت تر است.
- می توان چسب را در هر زمان برداشت و امکان بازگشت سریع به باروری وجود دارد.
- برای استفاده از چسب نیازی به همکاری همسر نیست.
- نیازی به قطع رابطه جنسی برای پیشگیری از بارداری نیست.
با وجود تمام مزایایی که چسب ضد بارداری به همراه دارد، مصرف آن برای همه اشخاص مناسب نیست. به نظر شما معایب استفاده از چسب ضد بارداری چیست و چه افرادی نباید به سراغ این محصول بروند؟ در بخش بعدی به این سوال پاسخ خواهیم داد.
موارد احتیاط مصرف چسب ضد بارداری چیست ؟
این افراد نباید از برچسب جلوگیری از بارداری استفاده کرده و می توانند از انواع کاندوم به عنوان جایگزینی مناسب برای این محصول کمک بگیرند.
- افراد بالای ۳۵ سال که سیگار می کشند.
- افرادی که درد قفسه سینه یا سابقه حمله قلبی، سکته مغزی یا فشار خون شدید دارند.
- افرادی که سابقه لخته شدن خون دارند.
- افراد دارای سابقه سرطان سینه، رحم یا کبد
- افراد با وزن بالای ۹۰ کیلوگرم
- افرادی که مبتلا به میگرن هستند.
- عوارض مرتبط با دیابت مثل مشکل کلیوی، اعصاب یا عروق خونی
- خونریزی واژینال بدون دلیل
- در صورتی که در دوران بارداری یا زمانی که از داروهای ضد بارداری هورمونی استفاده می کنید، سفیدی چشم شما به زردی می زند، نباید از این محصول استفاده کنید.
- چنانچه در شرف انجام یک عمل جراحی بزرگ هستید و نمی توانید مثل سابق حرکت کنید.
- هر گونه دارو یا مکمل گیاهی مصرف می کنید.
- مبتلا به حساسیت های پوستی هستید.
- اگر به تازگی زایمان کرده اید، شیرده هستید یا اخیرا سقط جنین داشته اید.
- در مورد وجود توده در سینه خود نگران هستید.
- داروی صرع مصرف می کنید.
- مبتلا به دیابت، بیماری مربوط به کیسه صفرا، کبد، قلب یا کلیه هستید.
- کلسترول یا تری گلیسیرید بالایی دارید.
- پریودهایتان نامنظم است.
- مبتلا به افسردگی هستید.
- بیماری های پوستی مثل پسوریازیس یا اگزما دارید.
چسب ضد بارداری احتمال لخته شدن خون را افزایش می دهد. به همین دلیل افرادی که سابقه فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته مغزی دارند نباید از این محصول استفاده کنند.
خطرات برچسب ضد بارداری چیست ؟
در صورتی که از چسب ضد بارداری به درستی استفاده شود، خطر بارداری ناخواسته ۱ به ۱۰۰ است. تخمین زده شده که میزان بارداری در طول یک سال مصرف معمولی از آن، بین ۷ تا ۹ نفر از هر ۱۰۰ زن است. معمولا مواردی همچون فراموشی تعویض چسب، عدم تعویض به موقع و استفاده از آن برای مدت زمان طولانی از جمله دلایل عدم تاثیرپذیری چسب ضد بارداری هستند. به هر حال با توجه به کارکرد چسب ضد بارداری قیمت مناسبی دارد.
عوارض چسب های ضد بارداری چیست ؟
بسیاری از مصرف کنندگان با این سوال مواجه هستند که عوارض چسب ضد بارداری چیست ؟ عوارض این محصول شامل موارد زیر است:
- خونریزی یا لکه بینی
- افزایش خطر لخته شدن خون، حمله قلبی، سکته مغزی، سرطان کبد، بیماری کیسه صفرا و فشار خون بالا
- تحریک پوست
- حساسیت یا درد سینه
- درد قاعدگی
- سردرد
- حالت تهوع یا استفراغ
- درد شکم
- نوسانات خلقی
- افزایش وزن
- سرگیجه
- آکنه
- اسهال
- اسپاسم عضلانی
- عفونت و ترشحات واژن
- خستگی
- احتباس مایعات
برخی تحقیقات نشان می دهد که چسب ضد بارداری ممکن است سطح استروژن در بدن را در مقایسه با قرص های ضد بارداری ترکیبی که از طریق خوراکی مصرف می شوند، افزایش دهد. این ممکن است به این معنی باشد که خطر عوارض جانبی مرتبط با استروژن مانند لخته شدن خون، در مصرف کنندگان چسب ضد بارداری نسبت به افرادی که از قرص های ضد بارداری ترکیبی استفاده می کنند، کمی بیشتر است. ممکن است تصور کنید که محصولاتی مانند کاندوم دارای هیچگونه معایب و خطراتی نبوده و بهتر از چسب های ضد بارداری هستند. در این صورت باید به شما اعلام کنیم که می توانید با مراجعه به مقاله عوارض خطرناک کاندوم اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
طرز صحیح استفاده از چسب ضدبارداری
شما باید درخواست خرید چسب ضد بارداری را به پزشک خود ارائه دهید تا نسخه آن نوشته شود. پزشک سابقه بیماری های شما، بخصوص فشار خون تان را بررسی می کند و در صورت عادی بودن، نسخه چسب ضد بارداری را می نویسد و شما می توانید آن را از داروخانه تهیه کنید. چنانچه هر نوع دارویی اعم از شیمیایی و گیاهی را مصرف می کنید، حتما در این باره با پزشک خود صحبت کنید.
پس از تهیه چسب ضد بارداری باید در مورد تاریخ شروع آن با پزشک صحبت کنید. اگر برای اولین بار از چسب ضد بارداری استفاده می کنید، تا روز شروع قاعدگی صبر کنید. هیچ روش کمکی برای پیشگیری از بارداری مورد نیاز نیست. اما توصیه می شود در هفته اول مصرف از یک روش دیگر پیشگیری از بارداری نیز استفاده کنید.
محل مناسب چسباندن چسب پیشگیری از بارداری
به نظر شما مناسب ترین محل برای چسباندن چسب ضد بارداری چیست ؟ می توانید چسب را روی باسن، قسمت بیرونی بالای بازو، قسمت پایین شکم یا بالاتنه خود قرار دهید. آن را روی سینه ها یا در جایی که احتمال اصطکاک با یک جسم دیگر وجود دارد مانند زیر بند سوتین، قرار ندهید. چسب را روی پوست تمیز و خشک بچسبانید. از قرار دادن چسب ضد بارداری روی قسمت هایی از پوست که قرمز، تحریک یا بریده شده است، خودداری کنید. از مصرف لوسیون ها، کرم ها یا آرایش در ناحیه پوستی که چسب قرار گرفته، خودداری کنید. اگر پوست دچار آلرژی یا تحریک شد، چسب را بردارید و یک چسب جدید را در ناحیه دیگری از پوست قرار دهید.
بهترین روش برای قرار دادن چسب ضد بارداری روی پوست چیست ؟ برای این کار باید از ناخن خود برای بلند کردن یک گوشه چسب ضد بارداری استفاده کنید. پوشش پلاستیکی آن را از کیسه جدا کرده و مراقب باشید که چسب را برش ندهید یا به آن آسیب نرسانید. سطح چسبنده چسب را روی پوست خود قرار داده و بقیه پوشش آن را بردارید. سپس با کف دست به مدت 10 ثانیه روی چسب را محکم فشار دهید. چسب را صاف کرده و مطمئن شوید که لبه ها به خوبی چسبیده باشند. بگذارید چسب به مدت هفت روز روی پوست بماند. برای حمام کردن، شنا کردن یا ورزش چسب را بردارید.
هر هفته و به مدت سه هفته متوالی یک چسب ضد بارداری جدید را روی بدن خود بچسبانید. هر چسب جدید را در ناحیه متفاوتی از پوست قرار دهید تا از بروز تحریک و آلرژی جلوگیری شود. بعد از اینکه چسب را از پوست جدا کردید، آن را از طرف چسبناک به هم تا کنید و در سطل زباله بیندازید. چسب را در توالت نریزید. هر گونه چسبی که روی پوست تان باقی مانده است را با روغن بچه یا لوسیون پاک کنید.
اگر چسب به طور جزئی یا کامل از پوست جدا شد و قابل استفاده مجدد نبود، فوراً آن را با یک چسب جدید جایگزین کنید. در شرایطی که چسب دیگر چسبنده نبود، به خود یا سطح دیگری چسبیده بود یا مواد دیگری به آن چسبیده بود، دوباره آن را مورد استفاده قرار ندهید. برای ثابت نگه داشتن چسب از محصول دیگری کمک نگیرید. اگر چسب شما به مدت بیش از 24 ساعت به طور جزئی یا کامل جدا شد، یک چسب جدید استفاده کرده و از یک روش دیگر پیشگیری از بارداری برای یک هفته استفاده نمایید.
اگر مشکلات زیر را دارید در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید:
- درد شدید قفسه سینه، تنگی نفس ناگهانی یا سرفه ای که با خون همراه است که می تواند نشانه لخته شدن خون باشد.
- درد مداوم در ساق پا یا سایر علائم لخته شدن خون در ساق پا
- کوری جزئی یا کامل ناگهانی یا سایر علائم لخته شدن خون در چشم
- درد شدید قفسه سینه یا سایر علائم حمله قلبی
- سردرد شدید ناگهانی، مشکلات بینایی یا گفتاری، بی حسی در بازو یا پا یا سایر علائم سکته مغزی
- زرد شدن پوست یا سفیدی چشم، احتمالاً همراه با تب، خستگی، از دست دادن اشتها، ادرار تیره یا مدفوع با رنگ روشن
- مشکلات شدید خواب، خستگی یا احساس غمگینی
- درد یا حساسیت شدید شکم
- وجود توده سینه که در طی 1 تا 2 سیکل قاعدگی باقی می ماند یا اندازه آن افزایش می یابد.
- دو قاعدگی عقب افتاده یا سایر علائم بارداری
چسب ضد بارداری را باید در اولین روز قاعدگی به مدت سه هفته استفاده کرد. هر هفته باید چسب را تعویض نمود. در هفته چهارم نیازی به مصرف محصول نیست.
سوالات متداول
در ادامه قصد داریم به پرسش هایی در رابطه با موضوع چسب ضد بارداری چیست ، پاسخ دهیم.
یکی از انواع محصولات ضد بارداری است که دارای عوارض کمتری از لحاظ بهم خوردگی هورمون ها بوده و جایگزین خوبی برای قرص ضد بارداری است.
چسب ضد بارداری را می توان از داروخانه ها و فروشگاه های آنلاین خریداری کرد.
از جمله معایب و عوارض چسب ضد بارداری می توان به خطر لخته شدن خون اشاره کرد. به همین دلیل افرادی که فشار خون بالا یا سابقه سکته مغزی و حمله قلبی دارند، نباید از این محصول استفاده کنند.
با توجه به این که چسب ضد بارداری در ایران بسیار محدود بوده، قیمت آن متغیر است.
سخن آخر
در این مقاله به پرسش چسب ضد بارداری چیست ، پاسخ داده و اعلام کردیم که چسب ضد بارداری یکی از انواع روش های پیشگیری از بارداری است. این محصول تاثیری در جلوگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی ندارد. چسب را می توان روی یکی از اندام های بدن مانند بازو، باسن، شکم و … قرار داد. این محصول را باید از اولین روز قاعدگی به مدت سه هفته استفاده کرد. در هفته چهارم نیازی به مصرف چسب نیست. این محصول عوارض مربوط به عدم ثبات هورمون را ندارد و جایگزین خوبی برای سایر انواع روش های جلوگیری از بارداری محسوب می شود. بنابراین همین امروز برای خرید اینترنتی چسب ضد بارداری اقدام کنید.