Table of Contents

پسوریازیس از جمله عارضه‌های پوستی ناخوشایند در کودکان و بزرگسالان است. کودکان درگیر عمدتاً از خارش و لکه‌های خشک روی پوست رنج می‌برند. نسبت بروز علائم پسوریازیس در کودکان کمتر از 10 سال در مقایسه با نوجوانان کمتر است، با این وجود، این وضعیت جدی است و باید تحت کنترل و درمان قرار بگیرد.

در این قسمت درباره اینکه پسوریازیس در کودکان چیست و اینکه این بیماری در کودکان چگونه شروع می‌شود، انواع پسوریازیس در کودکان و در نهایت روش‌های درمانی صحبت خواهیم کرد.

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس در کودکان و بزرگسالان تحت عنوان عارضه پوستی شناخته می‌شود، که عمدتاً همراه با خارش و خشکی شدید پوست همراه است. پسوریازیس در دسته عارضه های پوستی مزمن قرار می‌گیرد و ممکن است تا مدت‌های طولانی یا حتی تا آخر عمر همراه فرد باشد. احتمال عود، بروز علائم و شروع پسوریازیس ناخن در کودکان و بزرگسالان نیز رد نمی‌شود و ممکن است فرد درگیر چنین عارضه‌ای شود.

پسوریازیس همراه با بثورات پوستی، تغییر در ناخن‌ها و حتی گاهی بروز اختلالات مفصلی است.

پسوریازیس-کودکان

پسوریازیس در کودکان چیست؟

احتمالاً زمانی که صحبت از پسوریازیس در کودکان به میان می‌آید می‌پرسید که تفاوت بین پسوریازیس بزرگسالان و کودکان چیست؟ تقریباً تفاوتی بین پسوریازیس گروه‌های سنی بالا با کودکان وجود ندارد. پسوریازیس کودکان همانند بزرگسالان عارضه‌ای است که سبب بروز لکه‌های خشک و خارش دار روی پوست بیمار می‌شود. طبق مطالعات معتبر 40 درصد از مبتلایان به این عارضه پوستی پیش از سن 16 سالگی نشانه‌های پسوریازیس را تجربه می‌کنند و تنها 10 درصد از آن‌ها پیش از 10 سالگی درگیر این عارضه می‌شوند.

بیماری پسوریازیس در کودکان انواع مختلفی دارد. از جمله نمونه‌های شناخته شده پسوریازیس در کودکان می‌توان به پسوریازیس سر در کودکان و پسوریازیس ناخن در کودکان اشاره نمود. این عارضه به لحاظ شدت در کودکان سه استیج خفیف، متوسط و شدید دارد. باید این موضوع را بخاطر بسپارید که انواع پسوریازیس در کودکان قابل درمان نیستند!

این عارضه پوستی نوعی بیماری مادام العمر است. اما این نوید را به شما می‌دهیم که می‌توانیم پسوریازیس را با دارو کنترل کنیم. یعنی در این روش پزشک با تجویز داروهای موثر نشانه‌های بیماری پوستی را کنترل کرده و از شدت ناراحتی آن تا حدود زیادی میکاهد.

پسوریازیس در کودکان چیست؟

آیا پسوریازیس کودکان مسری است؟

برخلاف تصور بیشتر افراد بسیاری از عارضه‌های پوستی با وجود اینکه می‌توانند اثرات جدی به همراه داشته باشند اما قدرت سرایت ندارند. پسوریازیس در کودکان نیز اینگونه است و نمی‌تواند به افراد دیگر سرایت کند. در بیشتر موارد پسوریازیس نتیجه رشد عفونت باکتریایی همچون گلو درد استرپتوکوکی است.

در حقیقت زمانی که کودک درگیر این عفونت می‌شود، برای نخستین بار عارضه و نشانه‌های پسوریازیس در کودک تحریک می‌شود. دیگر عامل شیوع پسوریازیس می‌تواند ژن باشد. برخی از اطفال ژن‌های بخصوصی را از پدر و مادر خود دریافت می‌کنند که ریسک ابتلا به پسوریازیس را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

ریسک فاکتورهای ابتلای کودکان به پسوریازیس

اگر به تصاویر کودکان مبتلا دقت کنید، هر گروه از این مبتلایان در بخشی از بدن درگیر به عارضه پوستی هستند. برخی از کودکان به دلایلی ممکن است بیشتر خطر ابتلا به بیماری پسوریازیس را به همراه داشته باشند. از جمله عوامل افزایش دهنده شانس شروع پسوریازیس در کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چاق بودن
  • هوای سرد
  • افزایش سطح استرس
  • بریدگی، آفتاب سوختگی، خارش و بثورات روی پوست
  • بعضی داروها همچون لیتیوم، بتا بلوکرها یا داروهای مالاریا

آیا پسوریازیس کودکان مسری است؟

انواع پسوریازیس در کودکان

به طور کلی عارضه پسوریازیس در کودکان و بزرگسالان در پنج نوع متفاوت گزارش می‌شود. اما برخی از انواع پسوریازیس در کودکان شایع‌تر است و به همین علت بیشتر به آن‌ها پرداخته می‌شود. علائم انواع پسوریازیس نیز در کودکان متفاوت است. به عنوان مثال این شانس بیشتر است که کودکان درگیر پسوریازیس در اطراف مفاصل و صورت شوند.

دو نوع پسوریازیس در کودکان شایع‌تر هستند، که عبارتند از:

پسوریازیس پلاکی و پسوریازیس روده‌ای.

پسوریازیس پلاکی چیست؟

پسوریازیس پلاکی همانطور که اشاره کردیم یکی از انواع شایع عارضه پوستی پسوریازیس در کودکان به شمار می‌رود. این عارضه پوستی از هر نوع دیگری شیوع بیشتری در کودکان دارد. پسوریازیس پلاکی در اطفال سبب به وجود آمدن لکه‌های قرمز و خشک به نام پلاک می‌شود. گاهی کودک مبتلا به این عارضه‌ نشانه دیگری مثل فلس‌های نقره‌ای روی پوست دارد.

معمولاً پلاک‌ها یا فلس‌های نقره‌ای را می‌توان روی زانوها، کمر، پوست سر و آرنج‌ها مشاهده نمود. این زائده‌های پوستی خارش دار و قرمز هستند. همچنین گاهی کودک مبتلا از دردناک بودن این فلس‌ها شکایت می‌کند. زائده‌های پوستی این نوع پسوریازیس ریسک خونریزی کردن نیز دارند.

در مقایسه با بزرگسالان این پسوریازیس در کودکان با تکه‌های فلسی کوچک‌تر، نازک‌تر و پوسته‌دارتر ظاهر می‌شود. پسوریازیس سر نیز می‌تواند به نوعی ناشی از این عارضه پوستی باشد.

پسوریازیس پلاکی چیست؟

پسوریازیس روده‌ای چیست؟

نوع شایع دیگر پسوریازیس روده‌ای است. از این عارضه پوستی تحت عنوان پسوریازیس قطره‌ای نیز یاد می‌شود. این عارضه پوستی شایع در کودکان درگیر به پسوریازیس همراه با نقاط قرمز ریز روی تنه، پشت، بازوها و پاها خود را نشان می‌دهد. اغلب این پسوریازیس به علت عفونت استرپتوکوکی ایجاد می‌شود. خیلی از اطفالی که به این نوع پسوریازیس مبتلا می‌شوند به پسوریازیس پلاکی درگیر خواهند شد.

راش پوشک پسوریاتیک در اطفال

راش پوشک پسوریاتیک یکی از انواع پسوریازیس در کودکان زیر 2 سال است. این عارضه یا راش پوستی معمولاً روی بخشی از پوست که پوشک روی آن را می‌پوشاند رخ می‌دهد. راش پوشک پسوریاتیک امکان دارد همچون پسوریازیس پلاکی ظاهر شود یا امکان دارد سبب بوجود آمدن بثورات قرمز روشن و گریان شود.

والدین به راحتی می‌توانند راش پوشک معمولی را از راش پوشک پسوریاتیک تشخیص دهند، چراکه راش پوشک پسوریاتیک با درمان معمول راش پوشک بهبود پیدا نمی‌کند.

پسوریازیس ناخن در کودکان

پسوریازیس ممکن است در هر سنی رخ دهد. اگرچه نادر است، اما در نوزادان نیز مشاهده شد. پسوریازیس اطفال می‌تواند با درگیر شدن ناخن نیز همراه باشد. به این صورت که با تغییر شکل ناخن، فرورفتگی‌ها یا سوراخ‌هایی در ناخن خود را نشان می‌دهد. اگر لکه‌های تیره در ناخن‌ها ایجاد شود، فرزندتان را برای بیماری پسوریازیس ناخن چک کنید.

بیماری ناخن اطفال

انواع کمتر شایع پسوریازیس در کودکان

خیلی کم پیش می‌آید که پسوریازیس در کودکان یکی از موارد زیر باشد:

پسوریازیس پوسچولار

پسوریازیس پوسچولار یکی از انواع پسوریازیس است که بیشتر در بزرگسالان شیوع دارد. این عارضه پوستی ویژگی‌هایی همچون تاول روی پوست قرمز و تورم دست و پا به همراه دارد. در صورتی که این نوع پسوریازیس در کودکان رخ دهد، اغلب اثرات و نشانه‌های آن خفیف‌تر از بزرگسالان خواهد بود. همچنین این احتمال بیشتر است که اطفال به نوع حلقوی آن درگیر شود. این وضعیت با نشانه‌هایی همچون ایجاد حلقه قرمز در اطراف تاول‌ها قابل شناسایی است.

پسوریازیس معکوس

پسوریازیس معکوس در چین‌های بدن به وجود می‌آید. نواحی همچون زیر بغل، زیر زانو و اطراف کشاله ران مستعد ابتلا به این نوع پسوریازیس است. این عارضه پوستی مشخصه‌هایی همچون صاف، براق و خیلی قرمز دارد.

پسوریازیس اریترودرمیک

پسوریازیس اریترودرمیک نوع کمتر شایع پسوریازیس در کودکان محسوب می‌شود. این پسوریازیس تقریباً نادر است و موارد کم آن نیز تهدید کننده زندگی و بسیار خطرناک است. این عارضه پوستی سبب قرمز شدن بخش عمده بدن می‌شود. اریترودرمیک خارش دار و دردناک است و این قابلیت را دارد که سبب کنده شدن پوست به صورت ورقه‌ای شود.

نحوه تشخیص پسوریازیس در کودکان

اغلب پزشکان با معاینه دقیق پوست، ناخن و پوست سر می‌توانند پسوریازیس در کودکان را تشخیص دهند. جهت اطمینان این احتمال وجود دارد که پزشک نمونه کوچکی از پوست نیز بردار و جهت تشخیص دقیق به آزمایشگاه ارسال کند. در تشخیص این عارضه پوستی پزشک درباره سابقه خانوادگی و عاداتی که در سبک زندگی کودک و خانواده وجود دارد، از والدین سوال خواهد پرسید.

نحوه تشخیص پسوریازیس در کودکان

روش‌های درمان پسوریازیس در کودکان

معمولاً برای درمان پسوریازیس در کودکان پزشکان اقدام به تجویز یک آنتی هیستامین می‌کنند. آنتی هیستامین‌ها داروهای کنترل و درمان آلرژی هستند و می‌توانند در تسکین نشانه‌های پسوریازیس موثر باشند. با مصرف آنتی هیستامین خارش پوستی تسکین پیدا می‌کند. ممکن است برخی روش‌های درمان خانگی خارش سر هم مفید باشد. البته قبل از امتحان کردن هر کدام از روش‌های خانگی، حتما با پزشک مشورت کنید. همچنین برای عدم عود مجدد نشانه‌های پوستی توصیه به مرطوب نگه داشتن پوست نیز می‌شود.

برخی از پزشکان برای کنترل نشانه‌ها و عوارض پسوریازیس در کودکان یک نوع ماده مرطوب کننده یا ژله نفتی را تجویز می‌کنند. وازلین از جمله ژل‌های نفتی است که می‌تواند برای مدت بیشتر رطوبت را در پوست کودک حفظ کند. در صورتی که پوست درگیر پلاک‌های ضخیم باشد، پزشک اسید سالیسیلیک را تجویز می‌کند. اسید سالیسیلیک یک استثنا است و تنها برای بزرگسالان و کودکان بالای 6 سال تجویز می‌شود. این دارو قابل استفاده برای کودکان زیر 6 سال نیست.

گزینه‌های درمانی دیگری نیز برای کاهش اثرات پسوریازیس در کودکان وجود دارد، که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

درمان‌های موضعی پسوریازیس

پسوریازیس در کودکان معمولاً خفیف است و با کرم، لوسیون یا پمادی که روی پوست اعمال می‌شود، تحت درمان قرار می‌گیرد. از جمله محصولات درمانی موضعی موثر در کنترل اثرات پسوریازیس می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • آنترالین
  • کلسیپوترین (نوعی ویتامین D)
  • قطران زغال سنگ
  • کورتیکواستروئیدها

درمان‌های موضعی پسوریازیس

درمان پسوریازیس کودکان با آنترالین

یکی از روش‌های کنترل عارضه پسوریازیس در کودکان آنترالین است. آنترالین یک کرم قطران است. این داروی موضعی می‌تواند از رشد مجدد و بیشتر سلول‌های پوست جلوگیری کند، در واقع رشد آن‌ها کُند می‌کند. همچنین آنترالین این توانایی را دارد که ضایعات پوستی از برطرف کند و پوست را به حالت یکنواخت و صاف قبل برگرداند.

آنترالین اصلاً برای درمان علائم پسوریازیس روی صورت و اندام تناسلی مناسب نیست. این ماده دارویی می‌تواند سبب تحریک پوست شود و هر چیزی را لکه دار کند. این داروی موضعی معمولاً در کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد و سپس از روی پوست پاک و شسته می‌شود.

درمان پسوریازیس با آنالوگ‌های ویتامین D

 اشکال مصنوعی ویتامین D همچون وکتال و کلسیپوترین می‌توانند رشد سلول‌های پوست پسوریازیس در کودکان را متوقف و کُند کنند. این داروها گاهی به تنهایی مورد مصرف قرار می‌گیرند و گاهی نیز همراه با کورتیکواستروئیدهای موضعی تجویز می‌شوند. کلسیتریول امکان دارد سبب تحریک کمتر در نواحی حساس پوست شود.

کلسیپوترین و کلسیتریول اغلب داروهای گرانتر از کورتیکواستروئیدهای موضعی شناخته می‌شوند. پزشک برحسب شرایط بیمار خود اقدام به انتخاب و تجویز دارو می‌کند.

درمان پسوریازیس در کودکان با قطران زغال سنگ

قطران زغال سنگ پوسته پوسته شدن، خارش و التهاب پوست را کم می‌کند. این داروی موضعی بصورت بدون نسخه و با نسخه تجویز می‌شود. قطران زغال سنگ برای درمان پسوریازیس در کودکان در اشکال متنوع همچون روغن، کرم و شامپو تهیه و عرضه می‌شود. این داروهای موضعی ویژگی لکه کنندگی دارند، بنابراین باید با دقت بیشتری مورد استفاده قرار بگیرند.

درمان پسوریازیس با نور درمانی

چنانچه پلاک‌ها روی بیشتر بدن کودک مشاهده شوند، این امکان وجود دارد که پزشک از نور درمانی برای تسکین اثرات عارضه پوستی استفاده کند. از انواع نور مصنوعی UV و لیزر برای درمان پسوریازیس در کودکان می‌توان بهره برد. اما به خاطر بسپارید که نور درمانی دومین اولویت و گزینه در خط درمان این عارضه پوستی است.

طبق این پروسه پزشکان تلاش می‌کنند برای درمان پسوریازیس در کودکان، ابتدا از درمان موضعی استفاده کنند و سپس سراغ نور درمانی بروند.

درمان پسوریازیس با داروهای خوراکی

در موارد جدی و شدید پسوریازیس در کودکان دارو درمانی بصورت خوراکی و تزریقی شروع می‌شود. برخی از روش‌های درمانی که در بزرگسالان برای درمان این عارضه پوستی بکار گرفته می‌شوند، عوارض جانبی دارند و ممکن است برای اطفال کمی خطرزا باشند.

چگونه مطمئن شویم که کودک در حال بهبودی است؟

برای اینکه مطمئن شوید روش درمانی انتخاب شده در درمان پسوریازیس در کودکان بیشترین شانس موفقیت را دارد:

psoriasis اطغال

یک دکتر ماهر پیدا کنید

قبل از اینکه از هر نوع روش‌ درمانی پسوریازیس در کودکان استفاده کنید، ابتدا باید به دنبال کسی باشید که مرتباً با در حال رسیدگی و درمان کودکان مبتلا به پسوریازیس است. معمولاً یک متخصص پوست بهترین انتخاب شما خواهد بود. دقت کنید که پزشک در تشخیص و درمان عارضه پوستی کودک با شما صحبت می‌کند و تلاش در تشخیص و تجویز روش درمانی موثر دارد.

در صورتی که در جلسه نخست معاینه پزشک هیچ سوالی از شما در رابطه با سوابق خانوادگی ابتلا به پسوریازیس یا عادات کودک نمی‌پرسد، توصیه می‌کنیم به دنبال یک پزشک بهتر باشید.

از یک برنامه درمانی پیروی کنید

در درمان پسوریازیس در کودکان یکی از فاکتورهای رسیدن به هدف درمانی پایبند بودن به برنامه درمانی است. خوب است با فرزندتان درمورد اینکه باید به برنامه درمان خود پایبند باشد، صحبت کنید. امکان دارد که کودک برای درمان کامل یا رفع کامل علائم نیاز به دریافت دارو چندبار در طول روز داشته باشد.

به فرزندتان یادآوری کنید که درمان پسوریازیس یک پروسه زمانبر است، اما این امکان نیز وجود دارد که زودتر بهبود پیدا کند. حتی اگر کودک خردسال نیز باشد می‌تواند در درمان عارضه پوستی خود نقش فعالی داشته باشد. می‌توانید از فرزندتان بخواهید که در طول روز از مرطوب کننده تجویز شده استفاده کند و یا اینکه از خواهر یا برادر بزرگتر او بخواهید که در انجام اینکار و مراقبت از پوست به او کمک کند.

درمان مناسبی را برای پسوریازیس انتخاب کنید

یکی از فاکتورهای مهم موفقیت در درمان پسوریازیس، انتخاب روش درمانی مناسب است. برای انتخاب روش درمانی به سن و برنامه زندگی فرزندتان دقت کنید. از پزشک بخواهید در انتخاب بهترین روش مراقبت از پوست کودک و بهبود اثرات پسوریازیس شما را راهنمایی کند.

درباره چگونه پوشاندن ضایعات پوستی با فرزندتان صحبت کنید

برخی از بچه‌ها به طور کلی عادت دارند که در طول سال لباس‌های آستین بلند بپوشند. اما اگر فرزند شما چنین عادتی ندارد، لازم است در انتخاب کلمات هنگام راهنمایی او برای پوشیدن لباس‌های پوشیده کمی بیشتر دقت کنید. سعی کنید برای او روشن شود که این کار در درمان پسوریازیس کودکان یک روتین است و با بهبود علائم می‌تواند به حالت عادی بازگردد.

درباره چگونه پوشاندن ضایعات پوستی با فرزندتان صحبت کنید

از شرکت در گروه‌های حمایتی استقبال کنید

به دنبال گروه یا تابلو‌های پیام آنلاین بگردید یا از پزشک فرزندتان درباره گروه‌های حمایتی رو در رو سوال کنید. همچنین می‌توانید فرزندتان را تشویق کنید در کمپ‌های مرتبط با کودکان مبتلا به پسوریازیس شرکت کند. در این گروه‌ها درباره عارضه پسوریازیس در کودکان اطلاعات خوبی تبادل می‌شود و فرزند شما میفهمد که این وضعیت را می‌تواند با مراقبت کنترل کند. همچنین شرکت در این گروه‌ها برای والدین مفید است. چراکه والدین می‌توانند با دیگر والدین بچه‌های مبتلا به پسوریازیس صحبت کنند و اطلاعات و استراتژی‌های مفید خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

با مدرسه فرزندتان در ارتباط باشید

یکی از مباحث مهم در کنترل پسوریازیس در کودکان، در ارتباط بودن والدین با اولیای مدرسه است. شما می‌توانید در ابتدای هر سال برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل به مدرسه مراجعه کنید. بهتر است در مورد مسائل زیر تاییدیه اولیای مدرسه را دریافت کنید:

  • هنگامی که فرزند شما نیاز به کمک داشت باید به چه کسی مراجعه کند.
  • آیا کارکنان مدرسه از کودکان در برابر تمسخر و قلدری دیگر دانش آموزان حمایت می‌کنند.
  • معلم ورزش کودک را مجبور به شرکت در تمام فعالیت‌های ورزشی نمی‌کند و او را مجبور به پوشیدن لباس ورزشی نمی‌کند.

 

پسوریازیس و احساسات کودکان مبتلا

پسوریازیس در کودکان ضمن اینکه جنبه‌های سلامت جسمانی گروه مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند به لحاظ احساسی و روانی نیز آن‌ها را دستخوش آسیب و چالش کند. این عارضه پوستی می‌تواند خلق و خوی فرزند شما و نحوه نگرش او به خود را تغییر دهد. بهتر است با بهره گیری از تکنیک‌های زیر از فرزندتان حمایت کنید:

روی حقایق تمرکز کنید

یکی از توصیه‌های متخصصین به والدین در مواجهه با مسئله پسوریازیس این است که خیلی روی عارضه تمرکز نکنید. هرگز رفتاری نکنید که فرزندتان تصور کند با دیگران تفاوت دارد و دچار احساسات بد شود. سعی کنید بحث شما درمورد پسوریازیس بصورت معمول باشد و بیش از اندازه مسئله را احساسی نکنید.

درباره احساسات با او صحبت کنید

به فرزندتان یاد دهید که چگونه زمانی که با علائم و اثرات پسوریازیس رو به رو می‌شود، احساسات خود را نامگذاری کند. برای کمک به او یک فهرست از کلمات غمگین و شاد گردآوری کنید. بعضی از نشانه‌ها در پسوریازیس در کودکان امکان دارد آنقدر که برای شما آزار دهنده هستند، برای کودکان مهم نباشند. با اینکار شما می‌توانید متوجه شوید که پسوریازیس چگونه بر خلق و خوی کودک تاثیر می‌گذارد.

پسوریازیس و احساسات کودکان مبتلا

به او اجازه تصمیم گیری بدهید

برای کنترل بهتر پسوریازیس در کودکان به والدین گروه مبتلا توصیه می‌شود که به فرزندان خود کمی قدرت تصمیم گیری بدهند. مثلاً اگر کودک درباره عارضه خود آگاهی کافی دارد و تقریباً به سنین نوجوانی نزدیک است به او اجازه دهید درباره روش درمان نظرات خود را بیان کند. مثلاً ممکن است او دوست داشته باشد بجای یک پماد خیلی چرب از یک کرم استفاده کند. همچنین می‌تواند در تعیین وقت جلسه فتوتراپی تصمیم گیرنده باشد.

به نوجوان مبتلا به پسوریازیس استقلال دهید

از فرزندتان حمایت کنید، اما درک کردن او را فراموش نکنید. پسوریازیس در کودکان یک مسئله همیشگی برای شما نخواهد بود، چراکه فرزندتان بزرگ می‌شود. ممکن است وقتی فرزندتان به سنین نوجوانی و جوانی برسد، بخواهد به جای شما به دوستان خود جهت حمایت درمانی و مراقبتی مراجعه کند. این اصلاً بد نیست و لازم است که از او حمایت کنید.

تابوهای پسوریازیس را بشکنید

برای اینکه تابوهای مراقبتی پسوریازیس در کودکان شکسته شود، پیشنهاد می‌کنیم از سنین پایین با کودکتان درمورد پسوریازیس صحبت کنید. پیوندهای وب سایت‌های مرتبط با پسوریازیس و کتاب‌هایی که در این خصوص وجود دارند را در اختیارش قرار دهید. فرزندتان را تشویق کنید که در طول ملاقات با پزشک صحبت کند و درمورد بیماری خود سوال بپرسد.

فرزندتان را درمورد اینکه چگونه به سوالات ناراحت کننده یا کنجکاوانه سایر کودکان درست پاسخ دهد، راهنمایی کنید. زمانی که او پاسخ‌های از قبل آماده داشته باشد، اعتماد بنفسش افزایش پیدا کرده و احساس بهتری در کلاس‌های آموزشی و مدرسه خواهد داشت.

مثبت فکر کنید

بطور کلی پسوریازیس در کودکان و بزرگسالان بعنوان یک عارضه پوستی غیر قابل پیش بینی شناخته می‌شود. این احتمال وجود دارد که نشانه‌های بیماری در هر زمانی عود کنند. این احتمال وجود دارد که فرزند شما در دوره دبستان درگیر عارضه باشد اما در دوره متوسطه، عارضه او را ترک کند و کاملاً بهبود پیدا کند. بنابراین به او انرژی مثبت بدهید و این اطمینان را در او ایجاد کنید که بهتر می‌شود.

درمان پسوریازیس را در نظر بگیرید

درمان پسوریازیس کودکان بزرگترین و اصلی‌ترین کاری است که می‌توانید برای فرزندتان انجام دهید. هرچه عارضه زودتر تشخیص داده شود، درمان نیز سریعتر شروع شده و زودتر به نتیجه مطلوب دست پیدا می‌کنید. پزشک می‌تواند کودک درگیر به پسوریازیس را درباره چگونه مقابله کردن با بیماری و زندگی کردن همراه با این عارضه راهنمایی کند.

کودکان درگیر به پسوریازیس بیشتر در معرض کاهش اعتماد بنفس و افسردگی قرار دارند. بنابراین این واجب است که در طول درمان با یک روانشناس کودک یا مددکار اجتماعی نیز قرار ملاقات داشته باشید.

سوالات متداول


آیا اسید سالیسیلیک در درمان پسوریازیس موثر است؟

بله. اسید سالیسیلیک از جمه داروها و محلول‌های موضعی پوست سر است که جهت کاهش پوسته پوسته شدن پوست سر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیا استفاده از مهارکننده‌های کلسینورین برای زنان باردار ممنوع است؟

بله. تا جایی که امکان دارد پزشک برای درمان پسوریازیس زنان باردار این دارو را تجویز نمی‌کند.

آیا مصرف رتینوئید سبب بروز عوارض جانبی می‌شود؟

شایع‌ترین عوارض جانبی رتینوئیدها تحریک پوست و افزایش حساسیت به نور است.

منابع

webmd

mayoclinic

kidshealth